kepzesi_teszt

Az SZTE online tesztje segít a pályaválasztásban

A középiskolások számára sokszor nagyon nehéz a döntés: melyik szakot válasszák? Ebben segít nekik az SZTE saját fejlesztésű online képzési orientációs tesztje. Az intézmény később a gólyákat sem hagyja magukra: kompetencia méréssel határozza meg, milyen támogatásra van szükségük a sikeres egyetemi tanulmányok érdekében.


 

  • Az SZTE saját fejlesztésű képzési orientációs tesztje segít a legmegfelelőbb képzési terület és karrierút kiválasztásában.
  • Elérhető a http://www.mileszekha.szte.hu/ oldalon.
  • Az intézmény az elsőéves hallgatók tudását, általános problémamegoldó képességeit is feltérképezi, és megállapítja milyen támogatásra van szükségük a sikeres egyetemi tanulmányaikhoz.

 

Az SZTE tapasztalt szakértők bevonásával fejlesztette ki képzési orientációs tesztjét. A http://www.mileszekha.szte.hu/ oldalon elérhető teszt kitöltésével a középiskolás diákok visszajelzést kapnak az őket leginkább jellemző személyiségjegyekről, készségekről és érdeklődési irányokról. A teszt újdonsága, hogy ezekhez nemcsak foglalkozásokat, hanem olyan képzési területeket és ajánlott szakokat illeszt, melyek elérhetőek a Szegedi Tudományegyetemen. Ezzel új szempontokat és lehetőségeket ismernek meg a továbbtanulni vágyók egy gyors és egyszerű online eszköz segítségével. A teszt kitöltése különösen azoknak a diákoknak ajánlott, akik bizonytalanok a szakválasztást illetően vagy megerősítést szeretnének kapni továbbtanulási döntésük meghozatala előtt.


A szilárd önismereten alapuló szakválasztás nemcsak közvetlenül a tanulmányokra van pozitív hatással. A számára megfelelő pályán elinduló hallgató hatékonyabban tud élni az egyetem adta tapasztalatszerzési lehetőségek széles kínálatával is: a tanulmányi utak, külföldi ösztöndíjak, gyakornoki vagy álláskeresést segítő programok később pótolhatatlan készségekkel vértezik fel a hallgatókat, óriási előnyt nyújtva nekik a munkaerőpiacra való sikeres kilépéshez.

 

A 2016/17-es tanévtől a kormány minden magyarországi felsőoktatási intézményben kötelezővé teszi a kompetencia-mérést annak érdekében, hogy láthatóvá váljon a hallgatók fejlődése. A Szegedi Tudományegyetemen az országban elsőként, pilot jelleggel ezt már a 2015/16-os tanévtől elkezdték.

 

A jelentkezők az „Egyetemi tanulmányi alkalmasság felmérése és fejlesztése” című összegyetemi kurzus keretében tölthetik ki az online teszteket. A kurzus célja a tanulmányaikat megkezdő hallgatók felkészültségének feltérképezése. Annak megállapítása, hogy milyen tudást sajátítottak el a középiskolában, milyen általános problémamegoldó képességekkel rendelkeznek, és milyen támogatásra van szükségük a sikeres egyetemi tanulmányok érdekében.

 

Kövesd az SZTE-t a Facebookon az Instagramon és a You Tube-on.



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Juhasz_AnnaJuhász Anna - MGK, mezőgazdasági mérnök

Számomra egyértelmű volt már a középiskolában, hogy az MGK-n biztosan szép jövő vár rám. Sok jót hallottam ismerősöktől, de most, hogy a hallgatója lehetek ennek a karnak, én is sok maradandó élményt továbbíthatok érettségizős barátaimnak. Az órákon tanultakat az otthoni családi gazdaságban bátran kamatoztathatom. Szuper külföldi lehetőségek, gyakorlatias oktatás, és nem utolsósorban a családias légkör, amit nagyon szeretek. Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy kiváló a tanár-diák kapcsolat.




Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.