Elindult a 2018-as felvételi: már lehet jelentkezni a képzésekre

Elindult az általános felsőoktatási felvételi eljárás, már lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre.


A jelentkezők a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi rendszeren keresztül adhatják be jelentkezésüket; a felsőoktatásba jelentkezés online felülete a határidőig folyamatosan elérhető. A végleges jelentkezéseket legkésőbb jövő február 15-én éjfélig lehet rögzíteni.


A jelentkezők a felvételin legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, ebből hármat díjmentesen. Ezen felül további három hely jelölhető meg, amelyekért egyenként 2000-2000 forint kiegészítő díjat kell fizetniük. Egy jelentkezésnek számít, ha valaki ugyannál a helynél mindkét finanszírozási formáját megjelöli, azaz ha az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzés helye és nyelve is azonos, csak a finanszírozási forma tér el. Ezeket külön sorban kell feltüntetni, tehát a jelentkezéskor maximum tizenkét sor tölthető ki.


A pontszámítás alap- és osztatlan képzésen, valamint felsőoktatási szakképzésen 500 pontos rendszerben történik: a tanulmányi és érettségi pontok (maximum 400 pont) mellé legfeljebb 100 többletpont kapható. Mesterképzésen legfeljebb 100 pont szerezhető, a pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények határozzák meg és teszik közzé a felvi.hu honlapon. A jogszabályi minimum ponthatár változatlan: az alap- és osztatlan mesterképzéseknél 280, felsőoktatási szakképzéseknél 240, mesterképzéseknél pedig 50 pont, aki ezek alatt teljesít, nem vehető fel. A ponthatárokat várhatóan jövő év július 25-én hirdetik ki.


Elindult a jelentkezés
Forrás: pixabay



Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Sisak_MagdolnaSisák Magdolna - GTK, pénzügy-számvitel

Azért jöttem ide, mert nővérem is gazdasági szakon végzett, és mondta, hogy ez előnyös a munkaerőpiacon, mert elég jó helyen tudott vele elhelyezkedni. Eddig nincsenek negatív élményeim, bár sokat kell tanulni, de tetszik nagyon a kar, és maga a szak is, ajánlom másoknak is. Diákközpontú, gyakorlatias az oktatás, hasznos ismeretekre teszünk szert.




Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *