Ez történik a jelentkezési határidő után

Az elektronikus jelentkezési időszak lezárása után megkezdődik az adatok feldolgozása, kiépül a felvételi eljárás központi nyilvántartása. Rövid időre dőlhetnek csak hátra a jelentkezők: az E-felvételi felületét a tavaszi ügyintézési időszakban is figyelemmel kell kísérniük.


A jelentkezési, illetve hitelesítési határidőt követően elkezdődik az E-felvételiben rögzített adatok és feltöltött dokumentumok feldolgozása, amikor az adatfeldolgozó munkatársak is átnézik az adatbázisban szereplő adatokat, illetve dokumentumokat. A felvételi eljárás ügyintézési szakasza 2017. április 20-án kezdődik.


Hiánypótlás

Ha a feldolgozáskor kiderül, hogy a jelentkezést hiányosan nyújtották be, legkésőbb 2017. június 28-ig a jelentkező felszólítást kap a hiányok pótlására a jelentkezéskor megadott e-mail címére.


Mivel a jelentkezők egyéni döntése, hogy milyen eredményeikből szeretnék a pontjaikat számíttatni, ezért külön figyelmeztetés nélkül kell gondoskodniuk az ehhez szükséges dokumentumok (például a többletpontokra jogosító igazolások, illetve egyéb dokumentum-igazolások) beküldéséről, amelyek még nem álltak rendelkezésükre a jelentkezéskor. Vagyis dokumentumhiány esetén – az érettségi bizonyítvány, a középiskolai bizonyítvány és a felsőfokú oklevél hiányát kivéve – nem kapnak hiánypótlási felhívást a felvételizők.


Adatbetekintés

Az E-felvételi segítségével a jelentkezők közvetlenül megtekinthetik és folyamatosan nyomon követhetik a rögzített adataikat és eredményeiket, a felvételi pontjaikat, majd pedig a felvételi döntés eredményét.

Emellett folyamatosan elérhető és letölthető lesz az adatokat összesítő ún. jelentkezői státuszlap (nyomtatható formában is), valamint az eljárás végén ugyanitt lesz elérhető és letölthető a besorolási döntés is. Ezek elérhetőségéről külön tájékoztató e-mailt küldenek majd. Tanácsos tehát mindenkinek folyamatosan figyelemmel kísérnie a saját jelentkezői oldalát az E-felvételiben, valamint a jelentkezéskor megadott e-mail postafiókját.


Ügyintézés – szintén online

A tájékozódáson kívül elektronikus ügyintézésre - adatmódosításra, adatpótlásra, dokumentumpótlásra, sorrendmódosításra, jelentkezési hely törlésére. - is lehetőség lesz az E-felvételiben Ezek a funkciók április végétől érhetők el a felületen, a módosítások és a hiánypótlás végső határideje pedig 2017. július 12.


A jelentkezés utáni teendőkről bővebben a Tájékoztatóban »


Forrás: felvi.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.




Stricz_Walter_kicsiStricz Walter – ÁJTK, jogász

Hogy miért az SZTE? Egyrészt kézenfekvő választás volt dél-alföldi lakosként, másrészt nagyon jókat hallottam magáról az intézményről is. Úgy gondolom, hogy világszínvonalon is ez egy kiemelkedő egyetem, nagyon jó szakmai képzést nyújt a hallgatóknak. Véleményem szerint, aki a mi egyetemünket választja, az egy piacképes diplomát szerezhet, ezután pedig nagyon jó állásokra pályázhat. Kiemelném saját tapasztalataim alapján, hogy magas szakmai kvalitásokkal rendelkező tanári kar áll a hallgatók rendelkezésére, az oktatók többsége készséggel segít azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek az adott téma, terület iránt.

További hallgatói vélemények >>>