Felvételi 2017: így változtathattok a szakok sorrendjén

Július 12-ig változtathatnak az idén egyetemre-főiskolára felvételizők a megadott szakok sorrendjén. Mutatjuk, hogyan tehetik meg ezt.


A jelentkezési sorrend módosítására egy alkalommal van lehetőségetek - július 12-ig az e-felvételi felületén, a "sorrendmódosítás" menüpontra kattintva változtathattok a megadott szakok sorrendjén.


Ha ebbe a menüpontba beléptek, látjátok azokat a képzéseket, amelyeket február 15-ig kiválasztottatok - mindegyik mellett találtok egy nyilat, ezzel sorolhatjátok előrébb vagy hátrébb az adott képzést. Ha ezzel megvagytok, a mentés gombra kattintva véglegesíthetitek az új jelentkezési sorrendet. Fontos: ha a mentést megnyomtátok, többször már nem módosíthattok a sorrenden, úgyhogy érdemes alaposan átgondolni, melyik szakot hova rendezitek.


Az e-felvételi felületén egyébként vissza is vonhatjátok a jelentkezési helyet vagy helyeket. A Felvi felhívja a figyelmet arra, hogy ezt a lépést is érdemes alaposan megfontolni, a visszavont jelentkezések ugyanis nem vehetők fel újra akkor sem, ha valaki mégis meggondolná magát.


Forrás: Eduline.hu

Link


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Csizmar_Adrienn_felveteliCsizmár Adrienn- BTK, szlavisztika-orosz

Szegediként sok jót hallottam az SZTE-ről, és egyáltalán nem akartam itt hagyni a várost és a barátaimat sem. Ezért is döntöttem a lengyel helyett inkább az orosz mellett, hiszen az előbbit csak Pesten tanulhattam volna. Legjobban a TIK tetszik az egyetemen. Nagyon hallgatóbarát, és itt tényleg minden eszköz megvan a nyugodt tanuláshoz. Ez egy olyan hely, ahova szívesen járok vissza mindig.





Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.



További hallgatói vélemények >>>