Magyar érettségi tételek 2017

Milyen tételcímekre, tematikára számíthatnak azok, akik emelt szinten vizsgáznak majd?


Magyar irodalom érettségi - 2017


Az Oktatási Hivatal oldalán közzétették az emelt szintű szóbeli magyarérettségi tételcímeit - ezeket itt találjátok.


Nyilvánosságra hozták a fővárosi és megyei kormányhivatalok által szervezett középszintű szóbeli magyarérettségi tételcímeit is, ezeket innen tölthetitek le.


Ahogy arról korábban beszámoltunk, a magyarérettségi követelményrendszere is változik 2017-ben.


A legfontosabb változás, hogy a középszintű írásbeli magyarérettségi 2017-től egy 90 perces és egy 150 perces részből áll majd. A vizsgázóknak először a szövegértési feladatsort kell megoldaniuk, majd egy helyett két szövegalkotási feladat következik.


Forrás: eduline.hu



esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


vecseri-zitaVecseri Zita – MGK: környezetgazdálkodási agrármérnök

Továbbtanulásnál meg se fordult más egyetem a fejemben, csak az SZTE. A tanárok szakmailag jól felkészültek, a sok gyakorlati óra és a tanulmányi kirándulások pedig remek gyakorlatszerzési lehetőséget biztosítanak. Szeretek Szegeden egyetemista lenni, sok lehetőséget és kedvezményt kapnak a hallgatók. Kedvenc helyem a partfürdő, itt tartják a SZIN-t és az Összegyetemi gólyatábor, ami gólyáknak kötelező.




Nagy_GergoNagy Gergő - BTK, szlavisztika-orosz, angol

Mindig is érdekeltek a külföldi Kultúrák, szerettem nyelveket tanulni. Azért választottam a BTK szlavisztika-orosz szakirányát, mert a Szegedi Tudományegyetem híres külföldi pályázati lehetőségeiről (például Erasmus-program), ahol kamatoztathatom az itt megszerzett tudást. Tehát a gyakorlatomat akár külföldön is eltölthetem. Ráadásul az orosz mellé második évtől lehetőségem nyílt felvenni az angol minort, amit szintén hasznosnak tartok a későbbi elhelyezkedésem szempontjából. A szegedi nyelv szak középpontjában a gyakorlat-orientáltság áll, ami igen fontos, ha valaki anyanyelvi szinten szeretne egy nyelvet elsajátítani.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *