allasborze_kiemelt_nagy

Szolgáltatások, kedvezmények, sport és nyelvtanulás az SZTE-n

Nyelvtanulás, sportolás, hallgatói szolgáltatások, karrierépítés – mindez épp úgy a Szegedi Tudományegyetem szívügye, mint a tehetséggondozás, a közösségépítés és az egyetemen végzettek összefogása.


 

  • kedvezmények SZTE-s hallgatóknak
  • 25 sportág, 140 mozgásforma
  • idegennyelv-tanulás: angoltól az oroszon át a kínaiig
  • egyetemi szolgáltatások: karrierépítés, tehetséggondozás

 

Szegedi egyetemistaként számtalan kedvezményben részesülhetnek a diákok. Hogy csak néhányat említsünk: kedvezményesen látogatható az SZTE Teniszközpont, az egyetemi Füvészkert, az SZTE EHÖK SE fitneszterem, a városi jégkorcsolyapálya és a szegedi uszodák, fürdők. A városban szinte nincs olyan étterem, kávézó, fénymásoló vagy szórakozóhely ahol ne járna kedvezmény SZTE-s diákigazolványra – például a JATE klub és a TIK kávézó is. Az elfogadóhelyek és a kedvezmények listája az alábbi linken olvashatók.

 

Alma_Mater_weekend

Az SZTE támogatja a sportolást, és ehhez számos lehetőséget kínál hallgatóinak. Minden alap- és osztatlan nappali tagozatos elsőéves hallgató ingyenesen jogosult testnevelés kurzust felvenni, az órák helyszíne az SZTE Sportközpont. Az SZTE mintegy 25 sportágat, 140 féle mozgásformát – például vitorlázás, sárkányhajózás, falmászás, aerobic, atlétika, úszás, tenisz, jóga, társastánc, önvédelem-cselgáncs – kínál. Szabadidős és versenysportokat egyaránt választhatnak a hallgatók.

 

Megkezdődtek az ingyenes kínai nyelvórák az SZTE Konfuciusz Intézetben

A szegedi egyetem hallgatóit az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) segíti a nyelvtanulásban. Térítésmentes és térítéses nyelvi és nyelvvizsga-előkészítő kurzusok széles kínálatából választhatnak a diákok. Az intézet tanárai angol, német, olasz, spanyol, francia, orosz és román nyelvre oktatják az egyetem hallgatóit, az általános nyelvi órák mellett szaknyelvi képzésen is. Az intézet akkreditált általános és szaknyelvi vizsgahelyeként is funkcionál. Az IKI országosan is egyedülálló speciális nyelvtanfolyamokat szervez diszlexiás diákjaink számára. A kínai kultúra és nyelv kedvelőinek pedig az SZTE Konfuciusz Intézet nyújt nyelvtanfolyamokat és nyelvvizsga lehetőséget.

 

Allasborze_2015_tavasz_galeria

Az SZTE Karrier Iroda célja a hallgatók és friss diplomások minél teljesebb körű felkészítése a munka világára, például gyakornoki és ösztöndíj-lehetőséggel, állásajánlatokkal.

 

A fogyatékkal élő hallgatóknak az Életvezetési Tanácsadó Központ nyújt számos ingyenes szolgáltatást – a személyi segítők biztosításától kezdve a tréningeken keresztül az egyéni gyógytornáig.



alma mater - galéria

Az egyetem tehetséggondozó programjait az SZTE Tehetségpont fogja össze. A szervezet évente kiírt kiválósági listája a hallgatói teljesítmények függvényében 25 és 150 ezer forint közötti Talent-ösztöndíjakat oszt ki. A középiskola és egyetem közötti váltást segít megkönnyíteni a Szegedi Tehetség-HÍD Program. A kezdeményezés a legjobbaknak nyári tábort, mentori támogatást, szakkollégiumi tagságot vagy akár egyszeri egyetemkezdési támogatást is biztosít.

 

Az SZTE Alma Mater a szegedi egyetem volt hallgatóit és dolgozóit fogja össze. Az öregdiák szervezet szolgáltatásainak köszönhetően a végzettek egy életen át a szegedi egyetem polgárainak érezhetik magukat.

 

Kövesd az SZTE-t a Facebookon, az Instragramon és a YouTube-on!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Tolnai_SaraTolnai Sára - JGYPK, gyógypedagógia

A gyerekek mindig is meghatározták az életem. Édesanyám óvónő, mindig csodálattal figyeltem az ő munkáját, viszont nem akartam ugyanazt az utat bejárni. Úgy gondoltam, hogy olyan pályát szeretnék választani, amiben több kihívás van, ezért választottam a gyógypedagógiát. Tanultam Budapesten is, de nem lehet összehasonlítani a kettőt. Szerintem Szeged jóval diákközpontúbb. Véleményem szerint a Szegedi Tudományegyetem megkönnyíti diákjai életét a sokféle ösztöndíj-lehetőséggel, az ingyenes tömegközlekedéssel, és ráadásul a sikeres nyelvvizsgának az árát visszatéríti. Azt hiszem, az egyetemen eltöltött esztendők lesznek életem legszebb évei.




Mango_MagdolnaMangó Magdolna - ÁJTK jogász

A képzéssel kapcsolatban eddig csak pozitív tapasztalataim vannak. A tanárok korrektek, bár vannak nehéz tantárgyak, de végig lehet vinni. Szeged nagyon jó hely, a közelsége miatt is ide akartam jönni, valamint azért, mert sok ismerősöm járt ide, ők is ajánlották. Mindig is jogász akartam lenni, és úgy érzem, hogy a szegedi ÁJTK megfelelő hely erre.



További hallgatói vélemények >>>