Kiemelt_Alma_Mater

Egyetemi közösség diploma után is – SZTE Alma Mater

A Szegedi Tudományegyetem nagy hangsúlyt fektet arra, hogy hallgatói életében ne csupán a tanulás, de a közösség, a gyakorlati tudás megszerzése és a tartalmas szabadidő-eltöltés is aktív szerephez jusson. Az egyetem öregdiák szervezete, az SZTE Alma Mater mindezt magában hordozza, szem előtt tartva legfőbb célkitűzését, a tudásmegosztást és az információszolgáltatást.

Az SZTE Alma Mater 2005-ben jött létre, azóta pedig egyre bővülő szolgáltatásbázisával színesíti az SZTE-s hallgatók, volt hallgatók és dolgozók életét. Tagja lehet minden Szegedi Tudományegyetemen és jogelőd intézményeiben végzett, illetve jelenlegi hallgató és dolgozó. Az SZTE Alma Mater különböző programokat, kedvezményeket és tapasztalati lehetőségeket kínál minden érdeklődőnek – és mindehhez csupán egy regisztráció szükséges.


Miért érdemes az SZTE Alma Mater közösségéhez tartozni?


SZTE_kozosseg


Kedvezmények


Mindenki, aki igényel SZTE Alma Mater tagkártyát, az egyetem elvégzése után is számos diákkedvezményből részesülhet. Több egyetemi szerv és szegedi cég együttműködése jóvoltából az alábbi helyeken jogosít fel árengedményekre az Alma Mater tagkártya:

Kedvezményt nyújtó egyetemi egységek:

  • SZTE Ajándékbolt
  • SZTE Jegyzetbolt
  • JATE Klub
  • SZTE Füvészkert
  • SZTE Sportközpont
  • SZTE Károlyi Mihály Kollégium
  • SZTE EHÖK SE Fitness Club
  • SZTE Klebelsberg Könyvtár
  • Szegedi Csillagvizsgáló

Egyéb kedvezmények SZTE Alma Mater tagkártyával:

  • Padlás Szeged
  • Mátrix Hotel
  • StartUp Fitness
  • Dóm Hotel
  • Hotel Soleil és Bistorant
  • Móra Ferenc Múzeum
  • Tiszaparti Élmény és Kalandpark
  • CityBike Szeged

 

Az Alma Mater fontosnak tartja, hogy az SZTE-s hallgatók szabadidejüket is tartalmasan töltsék, ezért rendszeresen szervez nyereményjátékokat, amelyekkel például a JATE Klubba, valamint a Szegedi Nemzeti Színház és a Belvárosi Mozi előadásaira szóló belépőjegyeket is lehet szerezni.



Munkaerőpiac


Az SZTE Alma Mater 2014 óta minden félévben megszervezi Alumni Mentorprogramját, amelyben az SZTE volt hallgatói segítik munkaerő-piaci tapasztalatuk közvetítésével, illetve szakmai tanácsadással a jelenlegi hallgatók fejlődését, tájékozottságuk bővítését. A mentor szaktudásának megosztásával segítheti a hallgatót céljainak meghatározásában, a bizonytalanságok eloszlatásában, valamint egy szilárd szakmai jövőkép kialakításában.


AM_Allasborze


Az SZTE Alma Mater és az SZTE Karrier Iroda együttműködésével a hallgatók ingyenes karrier tanácsadáson is részt vehetnek, mely során az egyéni érdeklődési kör és személyiség alapján meghatározásra kerül a célzott szakterület, illetve álláskeresési tippeket is kapnak a diákok. Ezután az önéletrajz és a motivációs levél megbeszélése és írása következik, és még egy próbainterjún is részt vehetnek azok, akik szeretnék próbára tenni magukat az éles helyzet előtt.


Közösség

Az egyetemi végzés utáni időkre is számos lehetőséget tartogat az SZTE Alma Mater azok számára, akik szeretnének kapcsolatot tartani a Szegedi Tudományegyetemen eltöltött évek alatt szerzett barátokkal, ismerősökkel.

Aranydiploma_atado


Ezt a célt szolgálja többek között az SZTE Alma Mater Weekend – Családi és Sportnap, a „Lejössz a JATÉ-ba?” nosztalgia buli, és a minden év decemberében szervezett Alma Mater Mikulás nap is.


Ezen kívül a végzettek a www.sztealmamater.hu oldalon keresztül részesei lehetnek egy virtuális közösségnek, valamint feliratkozhatnak az Alma Mater hírlevelére, amely segítségével bárki up-to-date maradhat az egyetem legfontosabb eseményeit illetően.


És ha mindez még nem lenne elég, az Alma Maternél esetenként adományozásra is lehetőség nyílik: legutóbb például olyan iskolaszereket juttatott el az Elszalasztott 1000 év KHE kiskundorozsmai roma tanoda részére, amelyeket volt SZTE-s hallgatók, Alma Mater tagok ajánlottak fel.


Az SZTE-s közösség erősségét mi sem fémjelezi jobban, mint a volt hallgatók által alapított ösztöndíjak, melyekkel a jelenlegi egyetemistákat szeretnék támogatni tanulmányaikban. Ilyen például a minden évben meghirdetett JATE ÁJTK 1993-1998 nevezetű ösztöndíj is, melyet az SZTE ÁJTK nappali tagozatos jogász hallgatói pályázhatnak meg.


Néhány hasznos link:

Honlap:

www.sztealmamater.hu

Facebook oldal:

https://www.facebook.com/SzteAlmaMater/

Hogyan igényelhetek tagkártyát:

https://www.sztealmamater.hu/club_card

Információk a Mentorprogramról:

https://www.sztealmamater.hu/contents/a-mentorprogramrol

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Spitzer BarbaraSpitzer Barbara – BTK – anglisztika

Szeged és a Szegedi Tudományegyetem is nagyon diákközpontú. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás, mint más egyetemeken, és rengeteg lehetőséget kínál a hallgatóinak. Ugyanez elmondható a városról is, hiszen rengeteg kedvezményt adnak a diákoknak, melyekkel nagyon sokat lehet spórolni. Így pedig egy kicsit az egyetemista élet is könnyebbé válik.






Fűrész ZsófiaFűrész Zsófia – ÁOK – orvos

Szeged rengeteg lehetőséget nyújt a diákoknak egyaránt a szórakozás, kultúra, és a munkavállalás terén is. Annak ellenére, hogy vidéki egyetem, az oktatás színvonala eléri a pesti egyetemekét, sőt szerintem még túl is szárnyalja azokat. Nagyon szeretek itt tanulni, nagyon szeretem, hogy ilyen nyugis, barátságos maga a város is.





További hallgatói vélemények >>>