Ezek 2018 legnépszerűbb társadalomtudományi képzései: több ezren jelentkeztek

Melyek a legnépszerűbb társadalomtudományi szakok a 2018-as felvételin? Hányan szeretnének bejutni kommunikáció- és médiatudomány, szociológia vagy nemzetközi tanulmányok szakra? Utánajártunk.


A legnépszerűbb társadalomtudományi alapszak idén is a kommunikáció- és médiatudomány, amelyet több mint 2500-an jelöltek meg a jelentkezési lapon. A második helyen a nemzetközi tanulmányok áll 1880 jelentkezővel, míg a harmadik a szociológia 1638 felvételizővel.


Képzés Összes jelentkező Első helyes jelentkezők
kommunikáció- és médiatudomány 2549 1200
nemzetközi tanulmányok 1880 863
szociológia 1638 480
politikatudományok 1016 285
szociális munka 996 497
szociálpedagógia 965 355
informatikus könyvtáros 417 148


Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.




Nagy_EvelinNagy Evelin - GYTK, gyógyszerész

Idehaza Szegeden a legszínvonalasabb a gyógyszerészképzés, ezért is jöttem az SZTE-re az ország másik feléből. Jók a tapasztalataim, bár nagyon nehéz, sokat kell tanulni, de végig lehet csinálni. Gyógyszerészekből hiány van, így ha végzünk, garantált, hogy el tudunk a diplománkkal helyezkedni.



További hallgatói vélemények >>>