Felvételi 2018: ezeket kell ellenőrizni, mielőtt véglegesítitek a jelentkezést

Pár óra múlva lejár a jelentkezési határidő, viszont mielőtt véglegesítitek az elektronikus jelentkezési lapot, érdemes újra átnézni az összes adatot. Itt a lista, mire kell figyelni.


Első körben azt nézzétek meg, hogy a megjelölt szakok sorrendre jó-e. Természetesen lesz lehetőségetek egyszeri sorrendmódosításra, de jobb tudni, hogy minden rendben van-e a megjelölt szakokkal. Fontos, hogy azt is megnézzétek, hogy pontosan milyen képzést vettetek fel.


A következő lépés, hogy megnézzétek, minden dokumentumot feltöltöttetek-e. Ha a jelentkezésig nincs meg minden papírotok (nyelvvizsga-bizonyítvány, versenyeredmény), akkor a hiánypótlási időszakban természetesen még feltölthetitek a dokumentumokat.


Mit jelentenek a betűk?


Mielőtt leadjátok a jelentkezést, azt is nézzétek meg, hogy jól jelöltétek-e meg a szakokat. Nappali munkarendben, alap- és osztatlan szakot vettetek-e fel, adott esetben helyes mesterképzésre jelentkeztetek-e. Erről bővebben itt olvashattok.


Végül, ha mindezzel végeztetek, nézzétek meg, hogy nincs-e fizetési kötelezettségetek. Ez akkor fordulhat elő, ha háromnál több szakot jelöltetek meg. Ilyenkor szakoknként 2000-2000 forint kiegészítő díjat kell fizetnetek.


Határidő
Forrás: pixabay



Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Honti_Szilard_felveteliHonti Szilárd - JGYPK, testnevelő-edző

Világéletemben sportoltam, ezért fontos volt számomra, hogy segíthessem a diákokat már fiatal korukban az egészségesebb életmód felé orientálni. Ehhez nagyon komoly támogatást nyújtanak a szakmailag felkészült tanárok és a sokrétű képzés, hiszen a tanulmányok alatt minden sportba betekintést kapok. Mindenki, aki szereti a sportot és valóban ezzel akar foglalkozni később, itt megtalálja a számításait. Csak ajánlani tudom mind az egyetemet, mind pedig a szakot a fiatalabbaknak.


Krizsan DaniellaKrizsán Daniella – BTK, szabad bölcsészet

A felvételi előtt a kommunikáció, a média és a nyelvtudományok érdekeltek. Végül szabad bölcsészet szakra jelentkeztem, mert így szakiránynak a kommunikáció- és médiatudományt vettem fel, minor képzésnek pedig a nyelvtechnológiát. A szakon családias a környezet, a tanárok szinte olyanok, mintha segítőkész szülőként lennének mellettünk. Mesterképzésre is szeretnék jelentkezni, kommunikáció- és médiatudomány szakra, ahol majd a humánkommunikáció kutatásra szeretnék specializálódni. Célom, hogy kifejlesszek egy olyan módszert, amivel az emberek gyorsabban tanulnának meg idegen nyelveket.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.