Jelentkezz a legnépszerűbb vidéki jogi karra! Tanulási előnyökkel vár az SZTE ÁJTK!

Légy Te is a minőségi és színes képzési palettát kínáló, népszerű vidéki jogi kar hallgatója, ahol új és korszerű képzési tervekkel és kiváló oktatókkal várunk!


Nálunk minőségi, kiscsoportos képzést kaphatsz

Mert nálunk tartalmában és szellemében is új képzési terv alapján készülhetsz fel – az európai egyetemeken egyébként legrégibb idők óta oktatott – jogászi hivatásra. 2017-ben megújult képzésünkben számos előadást kicsoportos szemináriumokkal váltottunk fel, hogy még közelebb hozzuk Hozzád szakmánk műhelytitkait. Nem kell többszáz fős jogász évfolyamra járnod! Válassz minket, és minőségi, kiscsoportos képzést kaphatsz, tanulmányaidat pedig az Igazságügyi Minisztérium vidéki joghallgatóknak nyújtott ösztöndíjaiból támogathatod.


Oktatóink kiválósága országosan is elismert

Oktatóinkat a HVG 2018. évi felsőoktatási rangsora is kiemeli: az oktatói kiválóságban első helyen áll a szegedi kar a jogi karok országos mezőnyében. Így nem véletlen, hogy a vidéki jogi karok közül évek óta hozzánk jelentkezik a legtöbb hallgató.


Minden hallgatónk gépteremben tanulhatja a jogi adatbáziskezelést és informatikát

Nálunk – az országban egyedülálló módon – két féléven keresztül minden hallgatónk gépteremben tanulhatja a jogi adatbáziskezelést és informatikát. Mindehhez Kluwer online jogtárhozzáférést adunk a saját tabletedre, laptopodra, a hallgatóknak elérhető legbővebb szakmai tartalommal országos összehasonlításban. Mi vagyunk az egyetlen jogi kar, ahol a végzős joghallgatók szakmodulokba járnak, és az utolsó két félévben csak az általuk választott speciális bűnügyi, magánjogi, üzleti jogi vagy nemzetközi jogi tárgyakat tanulják.


Széles választék szakmai gyakornoki programunkban

Szakmai gyakornoki programunk keretében egy teljes félévet tölthetsz igazságszolgáltatási, közigazgatási szerveknél, nagy cégeknél (mint pl. a Mercedes Kecskemét), valamint szegedi, sőt fővárosi nagy ügyvédi irodákban is. Jogász diplomád mellé már az egyetemi éveid alatt angol, német vagy francia jogi szakfordítói képesítést is szerezhetsz.


Jogi profilú nemzetközi tanulmányokra vagy politikatudományokra is jelentkezhetsz

Mindkét szakunkon kiváló oktatógárdától tanulhatsz, kis létszámú évfolyamokon. A mi képzésünk mindkét szakon erős jogi profillal rendelkezik, ami növeli a diplomád gyakorlati hasznosíthatóságát. Az alapképzés elvégzése után mesterképzésünkön folytathatod mind a nemzetközi tanulmányokat, mind a politikatudományt. A nemzetközi tanulmányok mesterképzést magyarul, angolul és franciául is elvégezheted, valóban felkészülve arra, hogy a nemzetközi munkaerőpiac színpadára léphess.


Munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítási igazgatás érdekel? Akkor Szeged!

A cégek munkaügyi szakemberigényének kielégítésére 25 évvel ezelőtt, először az országban nálunk jött létre ez a hiánypótló képzés. Ha országosan már bizonyított és egyben modern képzést szeretnél, nálunk a helyed! 2017-ben megújított, a modern munkahelyek igényeihez és elvárásaihoz alakított képzési tervvel, gyakorlatias, kiscsoportos foglalkozásokkal, géptermi órákkal és erős jogi profillal várunk, mind alapszakunkon, mind pedig mesterszakunkon.


Az alábbi szakokat indítjuk a 2018/19-es tanévben:


Osztatlan képzésünk:

  • Jogász szak

Alapképzéseink:

  • Munkaügyi és Társadalombiztosítási Igazgatási szak (BA)
  • Nemzetközi tanulmányok szak (BA)
  • Politikatudomány szak (BA)

Mesterképzéseink:

  • Munkaügyi és Társadalombiztosítási Igazgatási szak (MA)
  • Nemzetközi tanulmányok szak (MA)
  • Politikatudományok szak (MA)

Jogi felsőoktatási szakképzésünk:

  • Jogi asszisztens


A szakjaink részletes leírását megtalálod honlapunkon:

http://www.juris.u-szeged.hu/oktatas/kepzesek/szte-ajtk-kepzesi-150731-1


Karrierirodánk kínálatát pedig itt tanulmányozhatod:

http://www.juris.u-szeged.hu/karunkrol/szakmai-gyakornoki/szte-ajk-karrier-iroda


Ha szeretnél személyesen is találkozni velünk, még többet megtudni rólunk, gyere el kari nyílt napunkra 2019. január 10-én! Részletes tájékoztatókat hallhatsz az egyes szakokról és az általános felvételi eljárásról is.


Addig is kövess minket a Facebookon, hogy mindig képben legyél!

https://www.facebook.com/SZTE-Állam-és-Jogtudományi-Kar-145191252214173/timeline/


Ha a régiónkban laksz, itt a helyed! Ha a távolabb élsz, eljött az idő, hogy kimozdulj otthonról!


Ne feledd: a „JOG-os jövő” – Neked is jár!


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


barta-eszterBarta Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

A továbbtanulásnál egyértelmű volt, hogy az SZTE-t jelölöm meg, Szeged szépségével és az egyetem jó hírnevével nem tudja felvenni a versenyt más intézmény. Életem egyik legjobb választásának tartom a GTK-t. A képzés lendületes és fiatalos, az oktatók nyitottak és segítőkészek. Pezsgő élet vár itt a hallgatókra, együtt élvezhetjük fiatalságunk legszebb napjait.
Kocsis_BalazsKocsis Balázs - FOK, fogorvos

Azért Szegedre jelentkeztem, mert a dél-alföldi régióban szerettem volna maradni. Szegedről jókat hallottam, és most már tapasztaltam is. A kar dinamikusan fejlődik, épület egy 9 székes rendelő itt nálunk, ami európai színvonalú. Nagyon felkészült az oktatógárda, valamint a munkaadók külön skatulyába helyezik a Szegeden végzett fogorvostan-hallgatókat, tehát előnyben van az, aki szegedi diplomával rendelkezik, európai szinten is.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *