Pontszámítási szabályok: minden OKJ-s képzésért jár többletpont a felvételin?

Idén fejeztek be egy OKJ-s képzést? De vajon kaptok-e a tanfolyam elvégzéséért többletpontot az egyetemi-főiskolai felvételin?


Nem mindegy, hogy milyen OKJ szakképesítéssel rendelkeztek. Ha már megvan a bizonyítványotok, nem árt ellenőrizni a feltételeket.

  • 54-es vagy 55-ös szakmaszámú szakképesítésnek kell lennie,
  • szakirányú továbbtanulás esetén adható többletpont,
  • ha a képzési terület intézményei úgy döntöttek, többletponttal honorálják az adott végzettséget.


Sajnos olyan is előfordulhat, hogy megfelelő számú és szakirányú OKJ-ról van szó, azonban a képzési terület intézményei úgy döntenek, hogy nem jár érte többletpont. Ezekről a kivételekről itt olvashattok.


A részletes információkról, mint például hogy mi számít megfelelő szintnek, mit jelent a szakirányú továbbtanulás, a felvételi tájékoztató Szakképesítés című fejezetében olvashattok.


OKJ
Forrás: hvg.hu



Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták



Marton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.




Juhasz_AnnaJuhász Anna - MGK, mezőgazdasági mérnök

Számomra egyértelmű volt már a középiskolában, hogy az MGK-n biztosan szép jövő vár rám. Sok jót hallottam ismerősöktől, de most, hogy a hallgatója lehetek ennek a karnak, én is sok maradandó élményt továbbíthatok érettségizős barátaimnak. Az órákon tanultakat az otthoni családi gazdaságban bátran kamatoztathatom. Szuper külföldi lehetőségek, gyakorlatias oktatás, és nem utolsósorban a családias légkör, amit nagyon szeretek. Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy kiváló a tanár-diák kapcsolat.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *