Pontszámítási szabályok: minden OKJ-s képzésért jár többletpont a felvételin?

Idén fejeztek be egy OKJ-s képzést? De vajon kaptok-e a tanfolyam elvégzéséért többletpontot az egyetemi-főiskolai felvételin?


Nem mindegy, hogy milyen OKJ szakképesítéssel rendelkeztek. Ha már megvan a bizonyítványotok, nem árt ellenőrizni a feltételeket.

  • 54-es vagy 55-ös szakmaszámú szakképesítésnek kell lennie,
  • szakirányú továbbtanulás esetén adható többletpont,
  • ha a képzési terület intézményei úgy döntöttek, többletponttal honorálják az adott végzettséget.


Sajnos olyan is előfordulhat, hogy megfelelő számú és szakirányú OKJ-ról van szó, azonban a képzési terület intézményei úgy döntenek, hogy nem jár érte többletpont. Ezekről a kivételekről itt olvashattok.


A részletes információkról, mint például hogy mi számít megfelelő szintnek, mit jelent a szakirányú továbbtanulás, a felvételi tájékoztató Szakképesítés című fejezetében olvashattok.


OKJ
Forrás: hvg.hu



Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Mato_Gabor_kicsiMátó Gábor – BTK, kommunikáció-és médiatudomány

Orosházáról jöttem Szegedre, mivel nagyon jó és biztató információkat kaptam az egyetemről és a városról az ismerőseimtől. Az SZTE BTK Kommunikáció-és médiatudomány szakjára jelentkeztem, ahol most vagyok elsőéves. Újságíró szeretnék lenni, és az egyetem szakmai lehetőségeinek köszönhetően már most, a tanulmányaim elején, ezen a területen lehetek gyakornok.


bulik-patrikBulik Patrik – MK: műszaki menedzser

A szakmai gyakorlattal és a duális képzés bevezetésével már egyetemistaként lehetőségünk nyílik valódi munkatapasztalat szerzésére. Nyelvtanulásra is kiválóan alkalmas az SZTE, hallgatóként megannyi ösztöndíjra pályázhatunk a világ számos országába. Az egyetemi élet szerves része persze a kikapcsolódás is, melyhez sportolási, kulturális lehetőségeket és kedvezményes belépőket biztosítanak.



További hallgatói vélemények >>>