felveteli_szolgaltatasok

Szolgáltatások, kedvezmények az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem számtalan szolgáltatást nyújt hallgatóinak, legyen szó karrierépítésről, sportról, vagy a diploma megszerzése utáni szolgáltatásokról.

Egyetemünk hallgatójaként megannyi kedvezményt vehetsz igénybe. Számos helyet látogathatsz ingyenesen vagy kedvezményesen, így például az egyetemi Füvészkertet, az SZTE Teniszközpontot, az SZTE EHÖK SE fitnesztermét, a városi jégkorcsolyapályát és a fürdőket is. Szegeden szinte nincs olyan kávézó, szórakozóhely vagy fénymásoló, ahol ne kapnál kedvezményt, ha felmutatod SZTE-s diákigazolványodat. A folyamatosan bővülő kedvezményekről itt olvashatsz bővebben.

 

Az SZTE támogatja az egészséges életmódot, így az SZTE Sportközpontban nagyon sok sportág és mozgásforma közül választhatsz – elsőévesként jogosult vagy ingyenesen testnevelés kurzust felvenni. Jógázhatsz, úszhatsz, járhatsz vitorlázni, sárkányhajózni, vagy falat mászni is.

 

Akár már az első évben érdemes felvenned a kapcsolatot az SZTE Karrier Irodával. Itt találhatsz gyakornoki programokat – az alternatív gyakornoki programban való részvételért például plusz kredit jár -, dolgozhatsz hosszabb-rövidebb ideig az egyetem karain, egységeinél, és az egyetemmel partnerkapcsolatban álló cégeknél is. Így a diplomád megszerzéséig gyakorlatot szerzel, aminek köszönhetően gyorsabban el tudsz majd helyezkedni. A Karrier Irodán tájékozódhatsz az ösztöndíj-lehetőségekről és az aktuális állásajánlatokról is.

 

Az Életvezetési Tanácsadó Központ a fogyatékkal élő hallgatóknak nyújt számos ingyenes szolgáltatásokat. Lehetőséged van személyi segítőt igénybe venni, részt vehetsz tréningeken és egyéni gyógytornán is.

 

Diplomád megszerzése után nem kell végleg búcsút mondanod az egyetemnek: az SZTE Alma Mater a szegedi egyetem korábbi hallgatóit fogja össze. Az öregdiák szervezet szolgáltatásain keresztül a végzett SZTE-sek egy életen át az egyem polgárai közé tartozhatnak


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.

Zadori_BenceZádori Bence – BTK – Kommunikáció-és médiatudomány

Szeged az Alföld fővárosa. Nem olyan nagy és túlcifrázott, mint Budapest, és ez az élmények, az ismerkedés javára szolgál. AZ SZTE pedig sokkal gyakorlatiasabb képzést ad a legtöbb egyetemnél, ami a választott szakom (kommunikáció- és médiatudomány) számára elengedhetetlen. És hogy miért a #sztekomm? Mert túlságosan érdekel a világ és ezt itt különösen díjazzák.

 

További hallgatói vélemények >>>