Ilyenek a minimumponthatárok a 2019-es felvételin

Milyenek a minimumponthatárok a 2019-es felsőoktatási felvételin? Mutatjuk a szabályokat.

Az alap- és az osztatlan képzéseken legalább 280 pont kell ahhoz, hogy legyen esélyetek a bekerülésre – aki ennél kevesebb pontot szerez, sem állami ösztöndíjasként, sem önköltséges hallgatóként nem kezdheti meg tanulmányait.


Fontos, hogy ezt a ponthatárt az emelt szintű érettségiért, a nyelvvizsgáért és az OKJ-s végzettségért kapható többletpontokkal együtt, de a más jogcímen kapható többletpontok nélkül kell elérni.


A felsőoktatási szakképzéseken valamivel alacsonyabb a jogszabályi minimumponthatár, 240 a limit, de ezt az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal együtt, ám más jogcímen kapható többletpontok nélkül kell elérni. A mesterképzéseken 50 a minimumponthatár.


Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Kubik_SzintiaKubik Szintia – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Vajdaságiként fontos volt számomra, hogy az egyetem közel legyen az otthonomhoz, ezért választottam a Szegedi Tudományegyetemet, illetve azért is, mert nagyon sok pozitívumot hallottam róla korábban. Szegednek több előnye van: a mérete, a pezsgése és a kedvezményei. Tökéletes mert nagyváros, de mégis kisvárosias a légkör, ami igazán hangulatossá teszi. Rengeteg kulturális program közül tudnak választani a diákok, melyek gyakran párosulnak kedvezményekkel is. Nem bántam meg, hogy idejelentkeztem, mert számtalan lehetőséget biztosít az SZTE a diploma megszerzése után is.

Balog_AnnaBalog Anna – BTK, magyar

Abban biztos voltam, hogy magyar szakra szeretnék jelentkezni, de sokáig nem tudtam, melyik egyetemre. Eredetileg úgy terveztem, hogy elmegyek az SZTE és az ELTE nyílt napjára. Végül az ELTE-jére el sem mentem, mert mire hazaértem Szegedről, már döntöttem. Annyira megtetszett a környezet, a hangulat, az emberek, hogy rögtön tudtam: nekem ott a helyem. Azóta sem bántam meg ezt a döntésemet.

További hallgatói vélemények >>>