miert_erdemes_szegeden_tanulni_kiemelt

Miért érdemes a Szegedi Tudományegyetemet választani?

Már csak néhány nap van hátra a felsőoktatási felvételi jelentkezési időszakból, amely idén március 1-jéig tart. A továbbtanulást tervezőknek szóló sorozatunkban most röviden összefoglaljuk, miért érdemes a Szegedi Tudományegyetemet választani.

Aki az SZTE-re jelentkezik, garantáltan az ország egyik legjobb képzőhelye mellett dönt. Számos nemzetközi és hazai felmérés rangsorolja a legkülönbözőbb szempontok szerint a felsőoktatási intézményeket, ám egy közös van bennük: a fővárosi egyetemek mellett – egyetlen vidéki universitasként – a Szegedi Tudományegyetem mindegyiken ott van a legjobbak között. Nemcsak a HVG vagy a Heti Válasz listáin értek el idén is kiemelkedő eredményeket a szegedi képzések, de ami talán még hangsúlyosabb: a világ egyetemeinek 2003 óta összeállított, nagy presztízsű sanghaji ranglistáján (Academic Ranking of World Universities; Jiao Tong University) az Eötvös Loránd Tudományegyetem mellett csak és kizárólag a Szegedi Tudományegyetem szerepel folyamatosan a legjobb ötszázban az oktatók és az egykori hallgatók szakmai elismertsége, tudományos súlya alapján. A világ legkiválóbb 501-550 egyeteme közé helyezte az SZTE-t a brit Quacquarelli Symonds cég is friss rangsorában (QS World University Rankings), ahol a szegedi a legjobb magyarországi universitas. Ebben a felmérésben kiemelt szempont a friss diplomásoknak a munkaerőpiacon való érvényesülése, valamint a munkaadók véleménye a vizsgált egyetemeken folyó munkáról. Miért válaszd tehát Szegedet, az SZTE-t?

 

- Mert az ország egyik legjobb egyetemén akarsz tanulni!

- Mert itt olyan diplomát kapsz, mellyel később boldogulsz a munkaerőpiacon!

- Mert itt garantáltan kiemelkedő a szakmai színvonal!

- Mert egy emberi léptékű városban szeretnél élni a következő öt évben!

- Mert itt modern épületekben gyakorlatias képzést kapsz!

- Mert a tanárok odafigyelnek a hallgatókra!

- Mert biciklivel is járhatsz az órákra!

- Mert itt sokat süt a nap!

- Mert a tesód is ide jár!

 

Fontos hangsúlyozni, hogy a Szegedi Tudományegyetem az elmúlt évek, évtizedek során valamennyi karán, intézetében, tanszékén komoly hangsúlyt fektetett a gyakorlati oktatás fejlesztésére. A Bölcsészettudományi Kar huszadik születésnapját ünneplő kommunikáció szakja például hazánk legkomolyabb múltra visszatekintő képzése ezen a területen, és szoros kapcsolatban áll az egyetemi sajtóval: az SZTE Médiacentrum valamennyi ágban – nyomtatott, online, elektronikus – folyamatos gyakorlóterepet biztosít az itt tanuló diákoknak. Az Általános Orvostudományi Karon pedig éppen most adtak át egy modern Skills-központot. Az országban egyedülálló berendezésekkel (például fejlett virtuális oktató szimulátor) ellátott centrumban a legmodernebb technikával felszerelt, élethű, beszélő, síró, vérző szimulációs bábuk akár szívrohamot vagy sokkot kapnak, elsőrangú szimulációs helyzetet teremtve a gyakorlati képzéshez. Tovább szemezgetve a sorból: a Mezőgazdasági Kar saját tangazdaságot üzemeltet, míg az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatóinak a szerteágazó együttműködési megállapodások keretében lehetőségük nyílik ügyvédi irodákban, biztosítóknál, közigazgatási szerveknél vagy éppen bíróságoknál gyakorlatozni.

 

SZTEinfo

Korábban írtuk:

Miért érdemes továbbtanulni?


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Major_AttilaMajor Attila - ZMK, magánének

Azért jöttem erre a szakra, mert itt olyan tanárok tanítanak, akiket nagyra tartok. Maga a szak a tanszékvezető, Temesi Mária tanárnő miatt vonzó, hiszen sok lehetőséget kínál arra, hogy elsősként operában szerepelhessek, ez pedig kezdőként hatalmas lehetőség és megtiszteltetés. A ZMK-n a tanár-diák kapcsolat nagyon szoros, hiszen ez a pálya nagyon tanárfüggő. Én itt megtaláltam Andrejcsik István operaénekes személyében azt a mestert, akivel a legtöbbet tudtam eddig fejlődni.




Kocsis_BalazsKocsis Balázs - FOK, fogorvos

Azért Szegedre jelentkeztem, mert a dél-alföldi régióban szerettem volna maradni. Szegedről jókat hallottam, és most már tapasztaltam is. A kar dinamikusan fejlődik, épület egy 9 székes rendelő itt nálunk, ami európai színvonalú. Nagyon felkészült az oktatógárda, valamint a munkaadók külön skatulyába helyezik a Szegeden végzett fogorvostan-hallgatókat, tehát előnyben van az, aki szegedi diplomával rendelkezik, európai szinten is.



További hallgatói vélemények >>>