Bezár

Hírarchívum

Diplomaoszto

Vietnami tisztviselők képzési programja Szegeden

Vietnami tisztviselők képzési programja Szegeden

2010. augusztus 17.
1 perc
 

A Program 165 Monitoring Office (Hanoi, Vietnam) elnevezésű vietnami kormányzati szerv és a Szegedi Tudományegyetem között idén februárban kötött megállapodás alapján 2010. április 21. és 2010. augusztus 16. között 28 vietnami tisztviselő komplex és intenzív képzési programban vett részt Szegeden.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 

A Program 165 Monitoring Office néhány éve működő vietnami kormányzati program, ami vezető tisztviselők külföldi továbbképzését hivatott biztosítani. Az eddigi képzési célországok elsősorban Kanada, Ausztrália és Új-Zéland voltak. Az SZTE ÁJTK adott otthont az első nagyobb létszámú és hosszabb időtartamú magyarországi projektnek.


A komplex képzési program során jogi, igazgatási, közgazdasági és menedzsment ismereteket sajátítottak el a résztvevők. A program kurzusait az SZTE ÁJTK és az SZTE GTK oktatói, illetve külső megbízott előadók tartották. Négy hónap alatt a résztvevők 40 előadási napon 36 különböző témát dolgoztak fel az európai integráció kérdéseitől kezdve, az átmeneti gazdaságok monetáris- és gazdaságpolitikáján keresztül, a változásmenedzsmentig.


A tantermi oktatási tevékenységen kívül a hallgatók tanulmányi (Alkotmánybíróság, Országgyűlés, az Országgyűlési Biztosok Hivatala, az Európai Bizottság és az Európai Parlament budapesti képviseleti irodája, Szegedi Ítélőtábla, Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala), és szakmai (SZKT, Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, mezőgazdasági üzemek, városi és kistérségi szociális intézmények) látogatásokon, illetve szervezett szabadidős programokon (Balaton, Eger, Ópusztaszer, Hortobágy) is részt vettek.


A program lebonyolításához szíves segítséget nyújtott a Vietnami Szocialista Köztársaság budapesti nagykövetsége.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek