Bezár

Hírarchívum

kep3

Tanévnyitó Fesztivál az ÁJTK-n - kevés eső, sok jó ember és kiváló hangulat

Tanévnyitó Fesztivál az ÁJTK-n - kevés eső, sok jó ember és kiváló hangulat

2010. szeptember 07.
2 perc

Az SZTE ÁJTK az 1. Tanévnyitó Fesztiválját 2010. szeptember 6-án tartotta a "Lófara" terén a REÖK és a Kar épülete előtt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendhagyó - de reményeink szerint hagyományteremtő - tanévnyitót a szeptember 4-i ünnepélyes egyetemi tanévnyitót követően, a szorgalmi időszak első napján tartotta meg az ÁJTK.


Prof. Dr. Szabó Imre dékán megnyitójában elsősorban a Kar 1199 elsőséhez szólt, hiszen a rendezvény elsődleges célja az volt, hogy a Kar elsőseit megismerjük, s hogy a Kar polgáraivá váljanak. Célkitűzés volt azonban az is, hogy a Kar összes polgára (és az érdeklődő szegediek) kezdje egy közös jó hangulatú összejövetellel a tanévet.


Az elsősök jelentős része itt tette le személyesen egyetemi esküjét, mivel az egyetemi tanévnyitón erre nem volt lehetőség, ahogy a dékán fogalmazott, fontos számunkra, hogy "Önök láthatóan és Szeged városa számára is hallhatóan személyesen" tegyék le az esküt.


Az eskütételt követően a dékán - az új kari polgárokat köszöntő - beszédében kiemelte azt is, hogy az új kari polgároknak (is) "kötelességük szeretni a Kart, az Egyetemet és a Várost, hiszen ez a város fogadta be az egyetemet, s körülöttünk a szegediek is magukénak érzik az egyetemet. Legyenek büszkék rá, hogy itt tanulnak."

Magyary Gézát idézve Prof. Dr. Szabó Imre hangsúlyozta, hogy "a jog tenger, s Önök nem arra hivatottak, hogy ezt a nagy vizet kiigyák. A mi feladatunk, hogy megtanítsuk Önöket benne úszni. Reméljük az elkövetkezendő évek alatt Önök jó úszókká lesznek."


Prof. Dr. Szabó Imre bejelentette, hogy indítványt tesz Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének arra, hogy a tér, mely méltatlanul névtelen, legyen a jövőben a "Jurátusok Tere".


Ezt követően a dékán a 2010/2011-es tanévet megnyitotta.


A fesztiváli programban fellépett a Superego3, az Atomtorta, Bödőcs Tibor, The Hated Tommoroww és Sub Bass Monster, valamint volt Reebok táncbemutató. Az elsősök számára Hallgatói Önkormányzat, az SZTE ÁJTK Karrier Iroda, az Európa Tanulmányok Központ / Europe Direct, az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, az SZTE ÁJTK idegennyelvű speciális képzések (Összehasonlító Jogi Intézet) és az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézet információs standot működtetett.

Az elsőévesek részt vehettek a Kar épületét bemutató túrán.

A rendezvény az ÁJTK és az ÁJTK HÖK szervezésében a Reök Café és a Rádió Plusz együttműködésével valósult meg.


kep2

subbass_27subbass_49

 zaszlo_2zaszlo_1.2



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek