Bezár

Hírarchívum

fr_dipo1

Az Európa-jog „mesterei” végeztek az ÁJTK-n

Az Európa-jog „mesterei” végeztek az ÁJTK-n

2011. június 30.
2 perc

Ünnepélyes keretek között kerültek átadásra az Egyetem nemrég felújított Dugonics téri, központi épületében az Európa-jogi mesterdiplomák a Lyon 3 Egyetemmel közösen hirdetett képzésen végzett hallgatók számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Európa-tanulmányok Központ lassan öt éve hirdeti meg a francia nyelvű Európa-jog mesterképzést, amelynek elvégzéséről a Lyon 3 Egyetem Franciaországban akkreditált mesterdiplomát ad. A képzés lényege tehát, hogy a hallgatók úgy végezhetnek el egy franciaországi képzést, hogy közben a Szegedi Tudományegyetem hallgatói maradnak. Természetesen a mesterképzés figyelemmel van a helyi kérdésekre, problémákra is, amelyet szélesebb körben tárgyal.

A diplomaosztón Karunkat Karsai Krisztina dékán-helyettes, a Magyarországi Francia Nagykövetséget, François Laquièze, kulturális tanácsos képviselte. A diplomaosztón részt vett továbbá Trócsányi László, Karunk professzora, a képzés megálmodója, jelenlegi franciaországi nagykövet, valamint Aymar de Liedekerke Beaufort, a BNP Paribas regionális vezérigazgatója.

A diplomaosztón elhangzott, hogy a hallgatók e képzés elvégzésével is bizonyították kiváló képességeiket, és olyan tudásra tehettek szert, amellyel Európában bárhol bátran megállhatják helyüket. Az Európa-tanulmányok Központ pedig külföldi egyetemi központokkal együttműködve igyekszik továbbra is lehetőséget biztosítani arra, hogy a tehetséges hallgatók idegen nyelvű képzések keretében egy szellemiségében nyitott, de követelményeiben zárt rendszerben szerezhessenek tudást, képességeket és tapasztalatot.

A francia nyelvű képzések rendszere egyébként éppen az idei tanévtől alakul át. A Lyon 3 Egyetem által adott diplomát felváltja a magyarországi akkreditációt szerzett nemzetközi tanulmányok mesterdiploma. Az új képzés épít az eddigi hagyományokra, de a helyi viszonyokra még jobban fókuszálva kíván önálló, szegedi képzéssé válni. Az új képzés több külföldi hallgatót igyekszik az Egyetemre vonzani, és számít – többek között a BNP Paribas és más – magáncégek támogatására is.
fr_dipo3fr_dipo2

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek