Bezár

Hírarchívum

Munkajogi perbeszédverseny az ÁJTK-n

Munkajogi perbeszédverseny az ÁJTK-n

2011. március 23.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2010. április 16. napján hetedik alkalommal került megrendezésre az Országos Munkajogi Perbeszédverseny a győri Széchenyi István Egyetem szerevezésében.

 

Az SZTE képviseletében Hajdú Dóra, Stenger Natália és Palcsó Gergely indult a versenyen.

Hajdú Dóra a legjobb alperesnek, míg Stenger Natália a legjobb felperesnek járó címet is megnyerte, így összesítésben is az Szegedi Tudományegyetem csapata végzett az első helyen, ezért idén az SZTE Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékére és Prof. Dr. Hajdú József tanszékvezetőre hárult a házigazda szerep, és a perbeszédverseny megszervezése.

 

A verseny az ország nyolc jogi karának hallgatói között folyik. Minden egyetem egy - három hallgatóból álló - csapatot nevez, akiknek a versenyen felperesi, alperesi vagy bírói pozícióban kell „szerepelniük”.

Az egyes csoportokba beosztott felperesek, alperesek és bírák minden esetben más-más egyetem hallgatói közül kerülnek ki.

 

A VIII. Országos Munkajogi Perbeszédverseny idén április 1. napján kerül megrendezésre.

 

A zsűri Dr. Cséffán József a Szegedi Munkaügyi Bíróság Elnöke, Dr. Szolnokiné Dr. Csernay Krisztina Legfelsőbb Bírósági bíró és Dr. Kertész József a Szegedi Ügyvédi Kamara Elnöke tagokból áll.

A zsűri a versenyzők egyéni teljesítményét, munkajogi érvelését, megoldását és retorikai képességét értékelte, majd az egyéni pontszámok összesítése alapján határozták meg a jogi karok csapatainak őszpontszámát.

 

Az Szegedi Tudományegyetemet az Országos Munkajogi Perbeszédversenyen Bali Orsolya, Balázs Eliza és Pétervári Máté fogja képviselni.

 

A csapatot dr. Dabis Erzsébet és dr. Waldmann Gábor készítette fel.

 


 

 

 

 

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek