Te_is_legy_STEM_csillag_-_Noi_hallgatok_szamanak_novelese_a_Mernoki_Karon

„TE IS LÉGY STEM CSILLAG!” - női hallgatók számának növelése a Mérnöki Karon


A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán 2018. január 5-én rendezték meg a „A természettudományos, mérnöki, informatikai szakok területén a női hallgatók számának növekedése” c. eseményt, amely az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 azonosító számú, „A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében” című pályázat AP1 Hallgatói diploma-szerzést segítő szolgáltatások; AP1_MK Lemorzsolódást csökkentő program kifejlesztése az MK-n az MTMI területeken c. alprojekt keretén belül került megvalósításra. A rendezvény további szervezői: SZTE Mérnöki Kar, a Soroptimist Club Szeged és az SZTE MK Tudományos Diákköri Tanács volt.

A rendezvény célja, hogy a mérnöki tudományokat és a Mérnöki Kar képzéseit népszerűsítse a középiskolás diáklányok körében, ezáltal a mérnökhallgató lányok arányát növelje a jövőben a karon.

Dr. habil. Bíró István, a Mérnöki Kar dékánja, valamint Hovorkáné Dr. Horváth Zsuzsanna oktatási és általános dékánhelyettes üdvözölte a vendégeket.Dr. habil. Bíró István, a Mérnöki Kar dékánja, valamint Hovorkáné Dr. Horváth Zsuzsanna oktatási és általános dékánhelyettes üdvözölte a vendégeket.Ezt követően a részvevő lányok betekintést kaptak a kar képzési választékába Daniné Horváth Annamária, a Tanulmányi Osztály vezetője jóvoltából. Majd Dr. Péter Szabó István a Duális Képzési Központ vezetője tájékoztatta őket a duális és a kooperatív képzések előnyeiről.Daniné Horváth Annamária, Tanulmányi Osztály vezetője és Dr. Péter Szabó István a Duális Képzési Központ vezetőjePneumobil autó tervezéséről, építésről, versenyekről Gyurkó Csilla hallgató prezentált, aki a Shell ECO-Maraton csapat pilótája. Az előadást követően gyakorlati bemutatót is tartott.Pneumobil autó tervezéséről, építésről, versenyekrőlA vendég középiskolás lányok Dr. Sárosi József, a Műszaki Intézet intézetvezető-helyettesének irányításával végiglátogatták a Mérnöki Kar laborjait, ahol érdeklődést felkeltő, információban gazdag, színes laborvezetést tartott Dr. Beszédes Sándor főiskolai docens, Dr. Kertész Szabolcs tudományos munkatárs és Csikós Sándor egyetemi tanársegéd. A rendezvényt szervezte és koordinált: Dr. habil. Zsótér Brigitta főiskolai docens.Érdeklődést felkeltő, információban gazdag, színes laborvezetés  
További képek a laborvezetésről

(a képre kattintva GALÉRIA nyílik)


(Szerző: Dr. habil. Zsótér Brigitta)


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.

Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *