A színház és ami mögötte van: Színházi nyílt nap egyetemistáknak

Hasonló kulisszabejárásra nyílt már lehetőség ezelőtt is, de ezúttal kifejezetten egyetemistákat invitáltak meg a színház dolgozói.
 
A csaknem százfőnyi tömeg október 15-én a megnyitót követően spontán módon „felosztotta magát” az egyes alternatívák között, így a programokra maximális helykihasználással ugyan, de be lehetett férni. Sajnos azonban az egyik lehetőség kiválasztása automatikusan maga után vonta a másikról való lemondást.
Szenes Márta pszichológus vezetésével és ifjú színésztehetségekkel például helyzetgyakorlatokon próbálhatták ki magukat az érdeklődők. Az amatőrök színészek segítségével Örkény-egyperceseket dolgoztak fel. Beszédtechnika órán Melkvi Bea színművésznő a legelképesztőbb nyelvtörők gyakorlása közben három húszfőnyi társaság beszédhibáit térképezte fel, annyi volt a látogató. Minden résztvevő személyre szóló visszajelzést kapott beszédállapotára vonatkozóan. A programok között szerepelt még táncóra, jelmezpróba és idegenvezetős séta is. Az ünnepélyes évadnyitón egyetemi tanárok ajánlották az aktuális évad egy-egy darabját, és a két esti előadást, Goldini-Mohácsi-Fuchs „A Kávéház”-át és a Szegedi Egyetemi Színház ingyenes „Kell egy csapat" című előadását. A rendezvény bizonyította, hogy a színház és az egyetemisták együtt jó csapat.

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.






Spitzer BarbaraSpitzer Barbara – BTK – anglisztika

Szeged és a Szegedi Tudományegyetem is nagyon diákközpontú. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás, mint más egyetemeken, és rengeteg lehetőséget kínál a hallgatóinak. Ugyanez elmondható a városról is, hiszen rengeteg kedvezményt adnak a diákoknak, melyekkel nagyon sokat lehet spórolni. Így pedig egy kicsit az egyetemista élet is könnyebbé válik.





További hallgatói vélemények >>>