Tavaszi beiskolázási körúton az SZTE


A Szegedi Tudományegyetem a képzési kínálatát, a különböző szakokat kampánykörúton mutatja be a középiskolásoknak. Nemcsak az SZTE lehetőségeiről értesülhetnek a 10. és 11. évfolyamosok, a tájékoztatókból megismerhetik a felsőoktatási törvény változásait is.

A dél-alföldi régió 31 iskolájába látogat el a Szegedi Tudományegyetem. Az áprilisban induló tavaszi roadshow célja a gondolatébresztés: a szegedi egyetemről szóló információk alapján például a 10. osztályos diákok könnyebben dönthetnek a fakultációról, így hosszú távra tervezhetnek. Az általános tájékoztatóból megtudhatják, milyen szakok közül választhatnak a szegedi egyetemen, hallhatnak a felsőoktatási törvény fontosabb változásairól és arról, hogyan segíti az SZTE az önköltséges képzések hallgatóit, például a jogi és a gazdaságtudományi karon. Az SZTE egyetemistái bemutatják a hallgatói életet, a szabadidős programokat, saját képzéseik szakosodási és gyakornoki lehetőségeit is. A körút május 18-án zárul a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnáziumban.

További információ

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Tóth EnikőTóth Enikő – ÁOK – orvos

Szeretem Szegedet, nagyon barátságosak az emberek. A TIK-ben jó tanulni, ugyanis a hatalmas babzsákok, a klíma és a jó internet miatt kényelmesen lehet itt eltölteni a hosszú órákat. Szerintem nagyon színvonalas a képzésünk is, és egy versenyképes diplomát fogunk kapni. Élvezzük, hogy gyakorlatias az oktatás.





Fasi_ArnoldFási Arnold – BTK, szlavisztika (orosz)

Azért jöttem Szegedre, mert hallottam, hogy az itteni szlavisztika, orosz szak elég jó, színvonalas a képzés. Természetesen a település helye is közrejátszott, hiszen nem akartam túl messzire menni az otthonomtól, Pusztaszőlőstől. A kollégium is kedvező helyen van. Szeged sokkal zöldebb, és a levegő is tisztább, mint Budapesten, ami szintén befolyásolt. A választásban még közrejátszott az is, hogy nem érzem magam olyan jól egy nagyvárosban sok emberrel, de Szeged teljesen élhető ebből a szempontból, és a tömegközlekedés is nagyon jó.

További hallgatói vélemények >>>