Előadónkról

Dr. Buzás Norbert egyetemi docens
SZTE GTK Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézet Regionális Gazdaságfejlesztési Szakcsoport
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dr. Buzás Norbert a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézet Regionális Gazdaságfejlesztési Szakcsoportjának egyetemi docense.

Csornán született 1968-ban. A József Attila Tudományegyetemen diplomázott 1992-ben kémia és fizika szakon, majd okleveles környezetvédőként. 1998-ban kémiai tudományból Ph.D. fokozatot szerzett. A Regionális és Alkalmazott Gazdaságtani Tanszéknek 1998 óta munkatársa, 1999 óta egyetemi docens. 2000-től a SOLVO Biotechnológiai Rt. szellemi tulajdon és technológia transzfer igazgatója, két éve a Szegedi Tudományegyetem innovációs igazgatójaként dolgozik. 2002 és 2004 között a Gazdaságtudományi Kar tudományos és gazdasági dékánhelyettesi tisztségét is betöltötte. 
 
Fő kutatási területe a technológia transzfer intézményi átalakulása a tudástársadalomban és a kis- és középvállalkozások fejlesztése, de foglalkozott többek között az ipari parkok információs rendszerével és az ipari parkok hálózatának új fejlődési pályára állításával. Kutatásait 47 tanulmányban és hat könyvben, illetve könyvfejezetben foglalta össze, hazai és nemzetközi konferencián 39 alkalommal adott elő.
 
Tudományos tapasztalatait számos nemzetközi útja során gyarapította, járt többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Dániában, Nagy-Britanniában, és Olaszországban. A brüsszeli Vrije Universiteitnek hat hónapig volt vendégösztöndíjasa. Tudományos eredményeiért 1992-ben magkapta a Magyar Kémikusok Egyesületének Nívódíját, 1997-ben Ifjúsági Akadémiai Díjjal tüntették ki.