Előadónkról

ludwig

Ludwig Neer

ügyvezető

CAS Software Kft

Ludwig Neer 1961-ben Budapesten született, tanulmányait a Karlsruhe-i Műszaki Egyetemen végezte gazdaság-informatikusként. a CAS Software Kft. tulajdonosa, műszaki igazgatója, KSC, Karlsruhe Softwarearchitect Council vezetője, Karlsruhe Gazdasági Klub tagja, valamint a "Fit für Innovation", német ipari innovációs keretrendszer egyik vezetője.

A CAS Software német anyacégét 1986-ban, az egyetem elvégzése után alapította Martin Hubschneiderrel. A vállalkozás Németországban piacvezető a kis- és középvállalkozások számára készülő ügyfélkapcsolat-kezelő programok területén, huszonnyolc országban mintegy 150 ezer felhasználó dolgozik programjaikkal. A karlsruhei központú cég Németországban 2006-ban elnyerte az “Év Innovátora”, 2009-ben az “Év Munkaadója” díjat, 2011-ben a szegedi központú CAS szoftver Kft. az SZTE öregdiák szervezete által alapított Alma Mater díjat. A CAS kiváló együttműködést alakított ki a Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportjával: a hallgatók kooperatív képzésen vesznek részt, több hónapon át heti kettő-négy napot a CAS-nél dolgozva megismerkednek a legkorszerűbb technológiákkal, gyakorlatot szereznek, s közben olyan készségeket sajátítanak el, melyeket az iskolapadban nem tudnának.

A vállalkozás közös kutatásokat is végez az egyetemmel, s együtt pályáznak egy uniós támogatású fejlesztési programra is.

A CAS több mint húsz alkalmazottat foglalkoztató szegedi központjában az Apple iPhone-ra és iPodra fejleszt programokat, itt készül többek között a cég Silverlight technológián alapuló csoportmunka szoftvere, és magániskolák számára fejlesztett digitális napló is.