"Hogyan változtatja meg az Okostelefon, a Tablet, az App-világ a felhasználók életét és a fejlesztők munkáját?"


Öt évvel ezelőtt egy új fejezet kezdődött el a mobiltelefon és a szoftverfejlesztés történetében. Megjelent a piacon az iPhone, és alapvetően megváltoztatta nem csak a mobil iparág arculatát, hanem a szoftveriparét is, mivel az elvárt színvonal a szoftverarculat minőségének és szépségének irányában hirtelen nagyon megnőtt, és megteremtődött az App-modell, melynek nagy jelentőségét egészében még fel sem lehet mérni.


Két évvel ezelőtt megjelent az iPad, ami egy új kategóriát teremtett a computer használatában és a computer ipar eddigi valaha legsikeresebb és leggyorsabb növekedését mutatja. Hirtelen új értékek váltak fontossá a szoftver esetében, mint az egyszerűség, az elegancia és a szépség. De egyidejűleg megváltozott a fejlesztés is, a "Design Thinking" határozza meg az új folyamatokat és agilis formában a felhasználóbarát szoftver létrehozása a fő cél.


Az informatika világában az egyik legfontosabb szerepet a folyamatos változás és a megújulás jelenti. A történelemben most először látható a PC-k piaci arányának csökkenése. Bekövetkezik talán a "Post-PC" időszaka? A PC maradni fog, de jeletősége csökken, többféle méretű és tipusú képernyővel fogunk felváltva dolgozni, amit az új Windows és OS X fog aktivan támogatni.


Itt merül fel a kérdés, hogy milyen új tényezők játszanak szerepet a sikeresen fejlődő termékek esetében és mely cégek tudnak lépést tartani?

Az előadásban tendenciákat elemzünk és példás App-eket mutatunk élőben - keressük a választ ...

Érdeklődők számára az előadáshoz tartozó legújabb mobile eszközök megtekinthetőek és kipróbálhatóak 2012. március 21-én a CAS állásbörze standján és az előadás után.

 

Az előadás megtekintése:

Szélessávú I. változat (méret: 256x144 sávszélesség: 89 kb/s)

Szélessávú II. változat (méret: 424x240 sávszélesség: 329 kb/s)

Szélessávú III. változat (méret: 640x360 sávszélesség: 757 kb/s)

LAN változat (méret: 852x480 sávszélesség: 1385 kb/s)

Megjegyzések:

Az Internet elérés sávszélessége, és számítógépe teljesítménye szerint válasszon a fenti lehetőségek közül!

Az előadás megtekintéséhez Microsoft Windows operációs rendszer alatt a Windows Media Player 9-es vagy 10-es változatát ajánljuk. A korábbi Windows Media Player elvileg automatikusan telepíti a szükséges Windows Media 9-es kodeket, ha mégsem történne meg, abban az esetben a Windows Media 9-es kodekcsomag külön telepítése szükséges.

Linux alatt az Mplayer program használatát javasoljuk.

Természetesen más Windows Media 9-es formátummal kompatibilis lejátszóprogram is használható.

Kérjük, amennyiben technikai problémája van, írjon a help@cc.u-szeged.hu címre.