honlap_kezdo

Pályázati felhívás 3 éves doktori (Ph.D.) képzésre - 2012

A Szegedi Tudományegyetem felvételt hirdet a 2012-2013-as tanévre a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság határozataival jóváhagyott Doktori Iskoláiban, a doktori (Ph.D.) tudományos fokozat megszerzésére felkészítő 3 éves posztgraduális képzésre.

A 36 hónapos képzés kötelező és szabadon választható kurzusokból és tudományos kutatómunkából áll. A sikeres felvételi vizsgát tett (a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 39 §. (1) bekezdésében szereplők) pályázók — a NEFMI által biztosítandó kereten belül — kormányrendeletben meghatározott összegű ösztöndíjban részesülhetnek, amelynek összege 2012. szeptemberétől 93.000,- Ft. A felvételt nyert pályázók — jogszabályban rögzített esetek kivételével — nappali tagozatos (posztgraduális) hallgatói jogviszonyba kerülnek függetlenül attól, hogy állami- vagy egyéb ösztöndíjas, illetve költségtérítéses formában vesznek részt a képzésben.


A költségtérítés félévente 80.000 Ft és 180.000 Ft között lehet, függ a választott iskolától/programtól, valamint attól, hogy a képzés során milyen mértékben veszik igénybe az SZTE infrastruktúráját (pl., hol végzik a laboratóriumi munkát). A költségtérítés összege is csökkenthető egyéni kérelem alapján annak mértékében, hogy a fizetésére kötelezett doktorandusz hallgató milyen mértékben vesz részt az egyetem oktató- és kutató munkájában. A felvételi eljárás díja 2012-ben 9.000 Ft, amely megegyezik az alapképzésre jelentkezés díjával. Amennyiben több doktori iskolába is benyújt felvételi kérelmet, az azonos karon működök esetén 9.000 Ft, míg különböző karok esetén minden karon külön fizetendő az eljárási díj. A csekket a hallgatól júniusban kapják kézhez.


A továbbképzésre a választott Doktori Iskolának megfelelő Kar Dékáni Hivatalaiban ill. Tanulmányi Osztályain kapható (másolható), ill. az egyetem honlapjáról letölthető jelentkezési lapon lehet. A pontosan kitöltött jelentkezési lapokat az azon előírt mellékletekkel együtt 2012. május 16-ig a Szegedi Tudományegyetem Doktori Intézetébe kell elküldeni postai úton (6720 Szeged, Dugonics tér 13.).


Egyes doktori iskolákba lehetséges (a Matematika- és Számítástudományi Doktori Iskolában kötelező!, míg a Közgazdaságtan Doktori Iskolánál preferált) az elektronikus jelentkezés az ETR-Modulo rendszerén keresztül (a Modulo rendszer a https://modulo.etr.u-szeged.hu/modulo/login.ashx címen érhető el), e lehetőségről a doktori iskolák honlapjain tájékozódhat. Az SZTE hallgatói az ETR-es azonosítójukkal, jelszavukkal tölthetik ki a jelentkezési lapot, külsős pályázók a doktori.jelentkezes@hszi.u-szeged.hu címre küldött e-mail üzenetben kérhetik a kitöltéshez szükséges hozzáférést.

 


Az űrlap kitöltési útmutatója itt érhető el.


Az elektronikus jelentkezés határideje is 2012. május 16-a.


A jelentkezők június második felében felvételi vizsgát tesznek, amelynek anyagáról, időpontjáról 2012. júniusában kapnak értesítést a választott doktori iskolának megfelelő kartól (a felvételi eljárási díj befizetésére is ekkor kapnak csekket).


E posztgraduális képzésre a választott iskolának/képzési programnak megfelelő egyetemi (mesterszintű, pld.: MA, MBA, MD, MJr, MPharm, MSc) diplomával rendelkezők, ill. az egyetemek (nem főiskolai szakjai) utolsó éves hallgatói jelentkezhetnek.


A pályázatok az akkreditált Doktori Iskolák alább feltüntetett képzési programjaira adhatók be. Bővebb érdemi információ az egyes Doktori Iskolák vezetőitől, a feltüntetett vezető oktatóktól, az Országos Doktori Tanács honlapjáról (www.doktori.hu), illetve a Doktori Intézet igazgatójától (Dr. Klukovits Lajos egyetemi docens, SZTE Doktori Intézet, 6720 Szeged, Dugonics tér 13. tel: 62-544-831, 544-076, e-mail: dokint@rekt.u-szeged.hu vagy klukovits@math.u-szeged.hu) kapható. Technikai jellegű információért az iskola szerint illetékes karok Dékáni Hivatalaihoz, illetve Egri Katalinhoz (SZTE Doktori Intézet 544-022, egri@rekt.u-szeged.hu) lehet fordulni.


SZTE ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR

Tanulmányi Osztály

Hágelmanné Miksi Emese csoportvezető

hneemese@juris.u-szeged.hu

6701 Szeged, Tisza Lajos krt. 54. Pf. 454

Tel.:(62) 544-190 fax:(62) 544-204

 

SZTE ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR

Dékáni Hivatal

Vad Gabriella főelőadó

vad.gabriella@med.u-szeged.hu

6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 107.

Tel.: (62) 545-008, fax: (62) 426-529

 

SZTE BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Tanulmányi Osztály

Dr. Kothencz Mihály osztályvezető

kothencz@arts.u-szeged.hu

6722 Szeged, Egyetem u. 2.

Tel.:(62) 544-364, fax:(62) 425-843

 

SZTE GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR

Tudományos és Gazdasági Szolgáltató Iroda

Szakál Péter irodavezető

Peter.Szakal@eco.u-szeged.hu

6722 Szeged, Kálvária sgt. 1.

Tel.: 544-287, Fax.: (62) 544-499

 

SZTE GYÓGYSZERÉSZTUDOMÁNYI KAR

Dékáni Hivatal

Nádudvariné Bulik Ágnes főelőadó

nadudvari@pharm.u-szeged.hu

6720 Szeged, Zrínyi u. 9.

Tel.: (62) 546-126

 

SZTE TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Tanulmányi Osztály

Battancs Anikó tanulmányi referens

baniko@sci.u-szeged.hu

6720 Szeged, Aradi vértanúk tere 1. Pf. 428

Tel.:(62) 544-203, Fax: (62) 544-169

 


 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Kocsik EdinaKocsik Edina – BTK – anglisztika

Szerintem Szeged sokkal barátságosabb város, mint Pest. Nagyon közvetlenek az emberek, és mindenhol ismerősökkel találkozok. Tetszik, hogy az egyetem elkötelezett a környezettudatosság iránt. Emellett az oktatás színvonala is kiemelkedő a hazai egyetemek viszonylatában is.





Nagy_EvelinNagy Evelin - GYTK, gyógyszerész

Idehaza Szegeden a legszínvonalasabb a gyógyszerészképzés, ezért is jöttem az SZTE-re az ország másik feléből. Jók a tapasztalataim, bár nagyon nehéz, sokat kell tanulni, de végig lehet csinálni. Gyógyszerészekből hiány van, így ha végzünk, garantált, hogy el tudunk a diplománkkal helyezkedni.



További hallgatói vélemények >>>