Bezár

Hírarchívum

Művészeti akadémia és mesterkurzus

Művészeti akadémia és mesterkurzus

2008. július 21.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Valamivel több mint száz hallgató részvételével tartották meg július 11-18. között a IV. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzust a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának szervezésében.
A program immár nemzetközivé vált, idén ugyanis szerb, román, lengyel, német, spanyol és kínai vendégek is ellátogattak a Tisza-parti városba. A mesterkurzus résztvevőinek korosztálya igen vegyes volt: egy kis zeneiskolás hallgató mellett akadtak már zenepedagógusként dolgozók, de egyetemi hallgatók is, akiknek a program kreditpontot jelentett.
A hagyományokhoz híven indult nyári képzés például énekből, zongorából, hegedűből vagy fuvolából, újdonságként pedig fúvós koncertzenekari karmesterek továbbképzéséből állt.
Az oktatói munkát most is olyan neves művészek vállalták, mint például Marton Éva Kossuth-díjas, Temesi Mária Liszt Ferenc-díjas énekművész, Szecsődi Ferenc Liszt-díjas hegedűművész és Boros József trombitaművész.
A IV. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus résztvevői esténként hangulatos koncertekkel szórakoztatták a szegedi zeneszerető közönséget a város legkülönbözőbb pontjain: a felsővárosi minorita templomkertben, a városháza díszudvarán, a Reök-palotában és a Szent József jezsuita templomban, illetve a szegedi zsinagógában, ahol a reneszánsztól a ragtime-ig terjedő időszak repertoárjából mutattak be a művészek.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek