Bezár

Hírarchívum

Doktorokat avattak az SZTE-n

Doktorokat avattak az SZTE-n

2008. június 28.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Június 27-én az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában tartották meg  az egyetem  szenátusának nyilvános ünnepi doktoravató ülését.
A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) doktori iskoláiban nyolcvanketten szereztek PhD-fokozatot ebben a félévben.
Legtöbben a Természettudományi és Informatikai Karon teljesítették a doktori fokozat megszerzéséhez szükséges követelményeket, így 31-en kaptak PhD-fokozatot. Emellett a bölcsészkaron 17, az orvoskaron 15; a jogi- és a gyógyszerészkaron 9-9; a Gazdaságtudományi Karon pedig egy ember kapta meg pénteken a doktori címét.
Az SZTE tizennyolc doktori iskolájában mintegy hétszáz doktorandusz tanul, közülük háromszázharmincan államilag támogatott helyen.
A következő tanévben az egyetem 118 doktoranduszhallgatót vehet föl államilag támogatott helyre, valamivel többet, mint korábban. A finanszírozott keretszám növekedése annak köszönhető, hogy – a Budapesti Corvinus Egyetem után – az SZTE doktori iskolái működnek legeredményesebben, vagyis a diákok közül a végbizonyítvány megszerzését követő három éven belül itt szereznek a legtöbben tudományos fokozatot.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek