Bezár

Hírarchívum

Erasmus: az SZTE a legjobb tízben

Erasmus: az SZTE a legjobb tízben

2008. június 28.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Jan Figel' oktatásért, képzésért, kultúráért és ifjúságért felelős EU-biztos ajánlásával jelentette meg az Európai Bizottság az ERASMUS European Success Stories című 2008-as kiadványát, mely az oktatói mobilitásban és az intenzív programok megvalósításában a legjobb minőségi és mennyiségi teljesítményt felmutató 10-10 európai egyetemet mutatja be.
Az Európai Bizottság a Szegedi Tudományegyetemet a kiválasztott legjobb tíz európai egyetem közé sorolta az oktatói mobilitásban a 2000-2006 közötti időszakban elért eredményei alapján. Eredményeik alapján minden ERASMUS Charterrel rendelkező európai felsőoktatási intézmény pályázhatott.
A Szegedi Tudományegyetem a TEMPUS Közalapítvány (TKA) kérésére nyújtott be pályázatot, melyet a TKA továbbított az Európai Bizottságnak. Az előválogatás során 21 ország pályázói közül 76 intézményt választottak ki, ebből 36 pályázatát az oktatói mobilitásban, 40 pályázatát pedig az intenzív programban nyújtott teljesítmény alapján bírálta el 3 független szakértő. A bírálók a pályázó intézmények eredményeit a 2000-2006 közötti időszakra vonatkozóan minőségi és mennyiségi kritériumok alapján, pontozásos alapon értékelték, mielőtt kiválasztották a két kategóriában legjobban teljesítő 10-10 egyetemet.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek