Bezár

Hírarchívum

Sportos családi hétvége Alma Mater módra

Sportos családi hétvége Alma Mater módra

2008. június 22.
3 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Immár harmadik alkalommal rendezték meg az Alma-weekend családi és sportnapot június 22-én. A rendezvényre elsősorban az SZTE, illetve korábbi szegedi felsőoktatási intézmények egykori hallgatóit – mint az Alma Mater tagjait – és családjaikat várták a szervezők.
 
Görög Márta hallgatói és közkapcsolati igazgató köszöntőjében úgy fogalmazott: az Alma-weekend hagyományosan lehetőséget teremt arra, hogy az egykori hallgatók egymással, kollégákkal, valamikori évfolyamtársaikkal találkozzanak, és családi körben eltöltsenek egy kellemes szórakozást ígérő sportos hétvégét.
 
A legkisebbeket játékos feladatok várták a Hattyas sori sportközpontban. Fotó: SZEGY
 
A weekend keretében csapatversenyek, úgy mint kispályás labdarúgás, röplabda, floorball, streetball, tenisz, asztalitenisz, valamint egyéb lehetőségek is várták az érdeklődőket. Emellett számos más mozgási lehetőség is adódott, mint a kerékpáros ügyességi verseny, boccia és ülőröpi, illetve szabadon kipróbálható sportok is színesítették a palettát, mint a jóga a Jóga a Mindennapi Életben Egyesület közreműködésével, step aerobic, fit-ball tréning, kímélő gerinctorna, rocky táncóra Pap Géza táncosaival és a vívás – az SZTE Vívó Klub közreműködésével. Mivel családi rendezvényről van szó, a gyerekeknek játékos sportversenyeket rendeztek. Délután az Alma Együttes műsorára került sor „Bio-ritmus” címmel.
Bár a rendezvény Alma Mater-jellegéből adódóan elsősorban az egykori hallgatókat célozta, a szervezők nem szerették volna kizárni a mostani egyetemistákat sem, tehát a jelenlegi hallgatókat és hozzátartozóikat is szívesen látták, így mintegy az egyetemi sportnapot is megpróbálták összevonni az Alma-weekenddel – tudtuk meg Schwimmer-Tóth Tímeától, a rendezvény szervezőjétől. „Harmadik alkalommal került sor a rendezvényre, és egyre növekszik a résztvevők létszáma, ilyen szempontból ez az egyik legsikeresebb rendezvényünk. Úgy tűnik, a családi megmozdulások vonzzák vissza az egykori hallgatókat leginkább, azontúl, hogy viszontláthatják évfolyamtársaikat” – mondta a szervező, aki azt is hozzátette, az oldottabb, kötetlenebb programok bizonyulnak a leginkább működőképesnek az Alma Mater-körben is, így a Mikulás és az egyetemi sportnap. Tavaly körülbelül háromszázötvenen weekendeztek a rendezvényen; most is hasonló számú résztvevőre számítottak a szervezők, sőt, az előzetes regisztrációk alapján mintegy ötven fővel nőtt az érdeklődők száma.
„Egyre változatosabb a program, a klasszikus csapatversenyek és az egyéni versenyek mellett próbálunk minél több kipróbálható érdekes sportot bevonni, olyanokat, amelyekről úgy gondoljuk, hogy meg tudják mozgatni az embereket, amelyek minél többféleképpen mutatják meg a mozgás örömének lehetőségét, és aktív szabadidő-eltöltési lehetőséget kínálnak” – fogalmazott Schwimmer-Tóth Tímea. „Mindemellett igyekeztünk integrált programokat is szervezni, ezért meghívtuk az Esélyek Házát, ők egy kerekesszékes akadálypályát állítottak fel, valamint érzékszervi játékokat és esélyegyenlőségi totót hoztak. Eljöttek az ülőröplabdások is, a Csakazért SE tagjai, hogy ők is tartsanak egy bemutatót – ezt a sportot a röplabda-körmérkőzések után szintén ki lehetett próbálni” – sorolta  a programlehetőségeket a szervező.
Mindig van az Alma-weekendnek burkolt háttérüzenete is, most akik kerékpárral érkeztek, italkupont kapnak. „A szórakozás mellett rejtetten próbáljuk az egészséges életmódot mint jó célt is kommunikálni” – tudtuk meg Schwimmer-Tóth Tímeától. A szervezők úgy látják, hogy a rendezvényt mindenképpen fenn kell tartani, és minél nagyobb körben kiterjeszteni – nyitottak bármiféle újabb sportágra is a jövőben.
Arany Mihály
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek