Bezár

Hírarchívum

Előadás az SZTE-n Ukrajna európai integrációs törekvéseiről

Előadás az SZTE-n Ukrajna európai integrációs törekvéseiről

2013. november 13.
1 perc

Yurii Mushka, Ukrajna magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete tart előadást november 14-én, csütörtökön Ukrajna integrációs erőfeszítéseiről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet által működtetett EUROPE DIRECT Szeged európai uniós információs irodája most novemberre is szervezett Integrációs Klubot. A rendezvénysorozat keretein belül szemeszterről szemeszterre több alkalommal egy adott aktuális téma kerül terítékre, és a beszélgetésbe a szakértőn és meghívott neves előadón kívül a közönség is becsatlakozhat. A félév során eddig szó esett az energia témakörén belül a Nabucco gázvezetékről, de a Lengyel Köztársaság nagykövetét is meghívták a szervezők, hogy a visegrádi országok és az EU kapcsolatáról beszéljen.

 

Ezúttal a téma Ukrajna és annak integrációs törekvései lesznek. Yurii Mushka, Ukrajna magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetével Paczolay Péter, a Politológiai Tanszék professzora beszélget. Az eseményen aktuális kérdéseket boncolgatnak, így várhatólag a november végi Keleti Partnerség csúcstalálkozó is szóba fog kerülni. A rövid előadást követően kötetlen beszélgetésre kerül sor, amelybe a jelenlévők is becsatlakozhatnak.

 

Az Integrációs Klub november 14-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik az SZTE ÁJTK épületének harmadik emeleti kari társalgójában. A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek