Bezár

Hírarchívum

Játékos vetélkedőt tartottak a Mezőgazdasági Karon

Játékos vetélkedőt tartottak a Mezőgazdasági Karon

2013. november 19.
1 perc

Rovarokat és növényeket kellett beazonosítaniuk, időre almát pucolniuk, tojással lavírozniuk azoknak a játékosoknak, akik részt vettek az SZTE Mezőgazdasági Kar „Gazdálkodj okosan!” vetélkedőjén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskolából, a Bethlen Gábor Református Gimnáziumból és az orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumból is érkeztek csapatok november 15-én a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára. A tornacsarnokban rendezett „Gazdálkodj okosan!” vetélkedőn összesen nyolc csapat mérte össze rátermettségét és tudását.

A feladatok között voltak szakmai jellegű és játékos ügyességi próbák is. A diákoknak többek között rovarokat, állatokat, növényeket kellett felismerniük, sertéshúsrészeket beazonosítaniuk. Időre kellett almát pucolniuk, és tojással egyensúlyozniuk. A zsűri soraiban a három részt vevő intézmény igazgatója foglalt helyet, valamint a vendéglátó Mezőgazdasági Kar dékánhelyettese, Monostori Tamás. Minden résztvevő ajándékot kapott. A három legjobb csapatot tortával és más hasznos ajándékkal jutalmazták a szervezők. Senki nem maradt étlen-szomjan, a verseny és az eredményhirdetés között finom ebéd várta a csapatokat. A vetélkedő végén néptáncosok lepték el a terepet, akik a közönséget egy pillanat alatt táncra perdítették.

A vetélkedő az „NTP-KNYT-MPA-12-027” jelű projekt keretében valósult meg.

 

SZTEinfo

nemzeti_tehetseg_program_logo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek