Bezár

Hírarchívum

Megtört a jég, győztek a vízilabdás lányok

Megtört a jég, győztek a vízilabdás lányok

2013. november 25.
2 perc

Megszerezte első győzelmét a bajnokságban a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem együttese a női vízilabda OB I 6. fordulójában. A Lakó-csapat a Honvéd POLO otthonából hozta el a három bajnoki pontot egy rendkívül parázs összecsapás végén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az első két negyedben fordulatos mérkőzést láthatott a közönség, ugyanis hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Az első negyed végén egy góllal, 4-3 arányban a szegediek harcoltak ki előnyt.

A második felvonás végig kiegyenlített küzdelmet hozott, ennek megfelelően döntetlennel zárult, ami egyben azt is jelentette, hogy a vendéggárda megtartotta az első játékrész végére az első negyedben megszerzett egygólos fórját (6-7).

Fordulás után a Szeged nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, és Dalmády Szandra vezérletével állva hagyta riválisát. A Lakó-lányok a harmadik negyedet remek védekezést bemutatva – gólt sem kapva – 3-0-ra nyerték meg, s az utolsó negyednek immár négygólos előnyből vághattak neki (6-10).

A záró negyed újabb két szegedi találattal indult, amely el is döntötte a bajnoki pontok sorsát (6-12). Innentől kezdve a Tisza-parti alakulat egy kicsit visszább vett a tempóból. Ennek köszönhetően a Honvéd a végére feljebb zárkózott, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. A vendégcsapat elsősorban második félidei remek játékának köszönhetően, teljesen megérdemelten 12-9-es győzelmet aratott a Kőér utcai uszodában a Honvéd gárdája felett. A mérkőzés legjobbja a 6 gólt szerző, szegedi csapatkapitány Dalmády Szandra volt, akinek elévülhetetlen érdemei vannak csapata első bajnoki sikerében.

Ezzel a győzelemmel a gárda feljött a bajnokság 6. helyére, épp a most legyőzött együttest megelőzve. Legközelebb november 27-én hazai környezetben szállnak medencébe a lányok. Az ellenfél a sereghajtó Angyalföldi Sportiskola lesz.

Honvéd POLO-Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 9-12 (3-4, 3-3, 0-3, 3-2). Budapest, Kőér utcai uszoda. Vezette: Horváth, Bors.

Gól: Kling 3, Dombrádi 2, Kerekes, O-Nagy, Szűcs, Szívós 1-1, ill. Dalmády Sz. 6, Dalmády P. 3, Lengyel Dominika, Lengyel Dorottya, Miklós 1-1

 

Forrás: SZEGEDma.hu

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek