SZTE Info

Női vízilabda: a kupa négyes döntőjében a szegedi lányok

Az elődöntőben a ZF Eger ellen szállnak vízbe az SZTE által is támogatott pólós hölgyek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

November 15-én az elődöntőkkel veszi kezdetét a női vízilabda magyar kupa négyes döntője Szolnokon. Az első elődöntőt a Hungerit Szentesi VK és a Dunaújvárosi Főiskola ELCO csapatai vívják egymás ellen 17 óra 45 perckor, míg a második elődöntőben a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem gárdája csap össze a ZF Eger együttesével 19 óra 30 perckor. Az SZTE támogatását élvező Tisza-parti alakulatnál betegség miatt két kulcsember játéka is erősen kérdéses: Miklós Dóra mellett a kapus Jankovics Eszter is vírusos betegséggel küszködik. A csapat edzője, Lakó Gábor azonban reméli, hogy a két játékos felgyógyul a péntek esti mérkőzésre. A négyes döntő fináléjára november 17-én, vasárnap 14 órakor kerül sor.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *