Bezár

Hírarchívum

Sport és innováció konferencián az SZTE rektora

Sport és innováció konferencián az SZTE rektora

2013. november 14.
2 perc

A Magyar Sporttudományi Társaság konferenciáján az SZTE rektora, Szabó Gábor fizikus akadémikus, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke is előadást tart.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Sport és innováció 2013 címmel egész napos konferenciát rendez 2013. november 14-én Budapesten a Magyar Sport Házában a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) sportinnovációs szakbizottsága.

 

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) keddi tájékoztatása szerint az esemény díszvendége Barabási Albert-László fizikus, a világ egyik legnagyobb hálózatelméleti szakembere, fővédnöke pedig Borkai Zsolt MOB-elnök, Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért és ifjúságért felelős államtitkára és Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke.

A sportszakemberek, sportolók és érdeklődők számára a Magyar Tudományos Akadémia külső tagjaként, valamint a bostoni Északkeleti Egyetem és a Harvard Egyetem professzoraként is tevékenykedő Barabási Albert-László mellett előadást tart Hangody László sebész, az Uzsoki Kórház főorvosa, az MTA tagja.

Szabó Gábor fizikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora előadásában a sport és az innováció összefüggéseit vázolva bemutatja kutatócsoportjának egyik műszerét, amely a kajak-kenu sporttal foglalkozó szakemberek munkáját is segítheti a felkészülésben.

Előadást tart még Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, Vígh László kormánybiztos, Tóth Miklós, a Semmelweis Egyetem tanszékvezetője, a MOB alelnöke, az MSTT elnöke, valamint Balogh László, a SZTE intézetigazgatója, Benedek András, a BME tanszékvezetője, Dienes István fizikus, Györfi János, a MOB osztályvezetője és Mártai Péter. Az előadások témaköreit az innováció és a sport összefüggései – olimpiai mozgalom, települések, sportlétesítmény-fejlesztés, nevelés, sportorvoslás, hálózatelmélet, 3D technológia – szolgáltatják.

A budapesti konferencia 2013. november 14-én 10 órakor kezdődik, a részvétel ingyenes.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek