Bezár

Hírarchívum

Tízezren az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválon

Tízezren az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválon

2013. november 23.
2 perc

Elkészült a 18. Őszi Kulturális Fesztivál mérlege: október 1. és november 7. között több mint 10 ezren vettek részt a programokon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Felnőttkorba lépett a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája által rendezett Őszi Kulturális Fesztivál: 18. alkalommal várta rendkívül változatos programmal az egyetem polgárait és a szegedieket.

 

– A programok szerkezete idén is speciális volt, hiszen a legtöbb előadónk kapcsolódott az egyetemhez – hallottuk Tajti Gabriellától. Az SZTE Kulturális Iroda vezetője elmondta: tehetséges egyetemi polgárok és az universitashoz kötődő művészeti csoportok is bemutatkoztak. Évről évre egyre több városi kulturális és közművelődési intézmény csatlakozik a programsorozathoz, és szolgál a rendezvények helyszínéül. Október 1. és november 7. között több mint 50 helyszínen 270 program valósult meg.

 

A rendezvények nagyon népszerűek voltak, nagy részük telt házzal zajlott. Köszönhető ez annak is, hogy kétharmadukat ingyenesen látogathatták az érdeklődők. Az összesítések szerint idén több mint 10 ezer látogató vett részt rajtuk.

 

Az esteket idén is a műfaji sokszínűség jellemezte: irodalmi beszélgetések, filmbemutatók, tudományos előadások, sportesemények szerepeltek a palettán. Idei sajátosság volt, hogy a színházi előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal tarkított egyetemi kulturális fesztivál konferenciával, zenével, irodalommal, filmmel képzőművészettel kötődött a Weöres-centenáriumhoz. A Reökben például szegedi képzőművészek Weöres Sándor illusztrációit mutatták be. A Kaláka együttes megzenésített Weöres Sándor-verseket adott elő.

 

Élénk érdeklődés kísérte a TIK-ben Török Ildikó Indiáról szóló fotókiállítását is. A Szegedi Nemzeti Színház egyetemi nyílt napján pedig több mint ezer hallgató vett részt.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek