Bezár

Hírarchívum

Vízilabda: nem sikerült a bravúr a szegedi lányoknak

Vízilabda: nem sikerült a bravúr a szegedi lányoknak

2013. november 18.
2 perc

Az Eger túl nagy falatnak bizonyult, ám így is bronzérmet szerzett a kupában a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A női vízilabda Magyar Kupa szolnoki final fourjában a november 15-i első elődöntőben a Dunaújváros végig vezetve 12-10-re legyőzte a Szentes csapatát, így kiharcolta a fináléba jutást. A másik elődöntőben a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem pólócsapata a bajnok ZF Eger gárdájával csapott össze. Az Eger az első negyed után 3-0-ra vezetett, a szegedi lányok pedig hiába próbálkoztak a gólszerzéssel egyszerűen semmi sem akart nekik összejönni.

A második negyedben sem változott a játék képe: szegedi oldalon ugyan végre megtört a jég, s Dalmády Szandra ötméteresből betalált, továbbra is rengeteg helyzet maradt kihasználatlanul, az egriek pedig ezt kihasználva tovább növelték az előnyüket. A nagyszünetben 7-1-re vezetett a hevesi alakulat.

Fordulás után az egri csapat rövid idő alatt három gólt is berámolt Tóth Eszter kapujába ezzel 10-1-re alakítva az eredményt. Ekkor úgy tűnt, hogy a szegediek egy méretes pofonba is beleszaladhatnak. Hogy ez ne így legyen, arról Miklós Dóra próbált gondoskodni, aki egymás után két akciógólt lőtt, ezzel kicsit kozmetikázva az eredményen. A negyed utolsó gólját azonban megint csak az Eger lőtte, mégpedig emberelőnyből. A záró játékrészre tehát 11-3-as egri előnnyel fordultak a csapatok.

Az utolsó negyed megint csak egri góllal indult, s az egriek kilencgólos előnyük tudatában – gondolva a döntőre is – visszavettek a tempóból. Ekkor indult be igazán a szegedi gépezet. A tét nélküli hajrában előbb Lengyel Dorottya talált be, majd Lengyel Anett, Dalmády Petra és Lengyel Dominika is megzörgette akcióból az egriek hálóját. A hajrá egyértelműen a szegedieké volt, s miután az Eger ötméterest hibázott, még kétszer sikerült mattolni a hevesiek védelmét Lengyel Anett révén. Ez azonban már nem osztott, nem szorzott: az Eger végig kézben tartva a mérkőzést 13:9-re legyőzte a végig jól küzdő Szegedet, s ezzel bejutott a döntőbe.

A szegedi alakulatot dicséret illeti a tisztes helytállásért, és az, hogy a bajnokcsapat ellen 6-2-re meg tudták nyerni az utolsó negyedet, a jövőre nézve biztató előjel lehet. A lányok a mérkőzés után vehették át a jól megérdemelt bronzérmeiket.

A fináléban aztán a Dunaújváros 10-9-re diadalmaskodott az Eger ellen.

 

Forrás: SZEGEDma.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek