Bezár

Hírarchívum

Atomenergiáról a Szegedi Tudományegyetemen

Atomenergiáról a Szegedi Tudományegyetemen

2013. október 28.
1 perc

Szergej Alekszandrovics Bojarkin, a Roszatom beruházási igazgatóságának programigazgatója tart előadást október 30-án a Szegedi Tudományegyetemen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A világ atomenergetikai iparának meghatározó szereplője, a Roszatom állami konszern képviseletében Szergej Alekszandrovics Bojarkin, az orosz nagyvállalat beruházási igazgatóságának programigazgatója tart előadást az Atomenergia Info (www.atomenergiainfo) és a Szegedi Tudományegyetem SZTE Fizikus Tanszékcsoport szervezésében október 30-án (szerdán) 17 órától az SZTE Fizikus Tanszékcsoport Budó-előadóteremben (Dóm tér 9., I. emelet.). Az előadás cím: A világ atomenergetikai iparának helyzete Fukusima után, az orosz atomenergetikai ipar lehetőségei, fejlesztési tervei, új technológiák és megoldások.

 

A program során választ kaphatunk azokra a kérdésekre, hogy mik voltak Fukusima tanulságai – miért fontos a jó kommunikáció? Merre tart ma a világ atomenergetikai ipara? Milyen hatása van a gazdasági válságnak? Mennyire biztonságosak az új típusú atomerőművek? Kifizetődő-e ma atomerőművet építeni? Miért törekszik globális szerepvállalásra a Roszatom? Miért előnyös Magyarországnak a paksi bővítés és mit tud ehhez ajánlani az orosz nagyvállalat?

 

Az előadás orosz nyelven zajlik, de angolra fordítják. A végén a hallgatóság kérdéseket tehet fel az előadónak.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek