Bezár

Hírarchívum

Békéscsabai pályaválasztási kiállításon mutatkozott be az SZTE

Békéscsabai pályaválasztási kiállításon mutatkozott be az SZTE

2013. október 12.
1 perc

A kétnapos rendezvényen több száz Békés megyei középiskolás érdeklődött a szegedi universitas képzési kínálata iránt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Pályaválasztási kiállítást rendeztek október 10-én és 11-én a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. 2013/14-es felvételi roadshow-ja keretében a Szegedi Tudományegyetem is bemutatkozott az eseményen. Az SZTE-t a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság, valamint a fakultások közül külön a Mezőgazdasági Kar, illetve most első alkalommal az Állam- és Jogtudományi Kar képviselte.

 

Palyavalasztas_Bekescsaba_galeria
Békéscsabai pályaválasztási kiállításon mutatkozott be az SZTE - GALÉRIA

Mint a www.u-szeged.hu Vékony Tímeától, az SZTE Marketing és Kommunikációs Igazgatóság PR-asszisztensétől megtudta, a munkaügyi központ által szervezett kiállításon felsőoktatási és közoktatási, illetve szakmai gyakorlati helyeket kínáló intézmények, továbbá cégek is standokkal várták az érdeklődőket. A helyi sportcsarnokba szervezetten érkeztek az általános és középiskolás diákok, hogy tájékozódjanak továbbtanulási lehetőségeikről. Gyakorlatilag valamennyi békéscsabai és környékbeli középiskola fiataljai megfordultak az SZTE-s standoknál is, a két nap folyamán több százan tették fel kérdéseiket, lapozták fel vagy vitték magukkal a szegedi egyetemi tájékoztató kiadványokat.

 

A diákok elsősorban az iránt érdeklődtek, milyen képzési portfólióval rendelkezik a Szegedi Tudományegyetem, az egyes fakultásokon mely szakokra lehet jelentkezni, s mikor lesznek nyílt napok. Olyanok is akadtak, akik abban kértek tanácsot az SZTE képviselőitől, hogy adott középiskolai specializációjukhoz milyen felsőoktatási folytatást nyújt a Tisza-parti universitas.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek