Bezár

Hírarchívum

Mi a Jövő Felsőoktatásáért Alapítvány feladata?

Mi a Jövő Felsőoktatásáért Alapítvány feladata?

2013. október 29.
2 perc

Ingyenes jogsegély szolgáltatást nyújt a Jövő Felsőoktatásáért Alapítvány – tudtuk meg Morison Márktól, az SZTE EHÖK munkatársától, az alapítvány kuratóriumi tagjától

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mi a Jövő Felsőoktatásáért Alapítvány feladata?


– A Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők, a hallgatók részére jogi segítségnyújtást biztosít a Jövő Felsőoktatásáért Alapítvány. A szervezet kiemelt feladata a felsőoktatás, ezen belül is az ifjúságpolitika tudományos, jogi, valamint adminisztratív hátterének biztosítása – jelentette ki Morison Márk. Az alapítvány kuratóriumi tagja, az SZTE EHÖK munkatársa elárulta: szervezetük kutatásokat végez a hallgatók szociális, kulturális, szakmai hátterének feltérképezése érdekében; ezek alapján ajánlásokat, programokat fogalmaz meg. Az alapítvány munkájához tartozik a jogszabályok értelmezése, jogi szakmai anyagok és összefoglalók elkészítése, szerződések és okiratok előkészítése, véleményezése, szabályzatok egyeztetése, megfogalmazása, testületi ülések jogi és adminisztratív előkészítése. E szervezet általános együttműködéssel segíti a hallgatói érdekképviseleti tevékenység megfelelő színvonalú ellátását, különösen a hallgatói önkormányzatok munkáját. Összegzi és értékeli a beérkező hallgatói problémákat, megkereséseket; a felsőoktatási és további jogok érvényesítése érdekében eljárásokat kezdeményez, felhívja a nyilvánosság figyelmét egyes kiemelt jogi kérdéskörökre.


JFA


A Jövő Felsőoktatásáért Alapítvány igyekszik kapcsolatot teremteni más hasonló szervezetekkel, kiemelten kezeli a hallgatói képviselet utánpótlásának biztosítását. Lehetőségeihez mérten támogatja más kutatócsoportok, kutatások létrejöttét, munkáját, a felsőoktatási intézmények képzéseinek széles körű népszerűsítését, egyetemi hallgatói programok megszervezését. Fogadóórákon várják az érdeklődőket hétfőtől csütörtökig 13-18 óra között, pénteken 13 és 16 óra között a Jövő Felsőoktatásáért Alapítvány székhelyén (6723 Szeged, Szentháromság utca 34.).

 

További információk:

Tel: 06-62/546-686

Facebook

www.jogsegely@ehok.u-szeged.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek