Bezár

Hírarchívum

okf-2013
Felnőttkorba lép az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválja

Felnőttkorba lép az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválja

2013. szeptember 19.
2 perc

Október 1-jétől november 7-éig közel 250 kulturális csemegével várja az érdeklődőket az egyetem népszerű és közkedvelt őszi seregszemléje.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Kétféle egyetemi hallgatónak fontos a művészeti tevékenység: annak, aki művészettel foglalkozik,

és annak, aki nem. Az SZTE kulturális fesztiválja azért kihagyhatatlan program az egyiknek,

mert a művészethez kötődik az életpályája, és azért fontos esemény a másiknak, mert az

élete teljesebbé tételéhez hozzátartozik a művészet” – ezekkel a gondolatokkal ajánlja az SZTE polgárai és a város érdeklődő közönsége figyelmébe az immár hagyományos Őszi Kulturális Fesztivált az egyetem rektora, Szabó Gábor akadémikus.

 

Az SZTE Kulturális Iroda által szervezett programsorozat 2013-ban felnőttkorba lép, ugyanis most 18 éves. A mennyiségi növekedés szemmel látható: a rendezvénykínálat idén a leggazdagabb: közel

250 kulturális csemege közül lehet szemezgetni. „E 18 éves 'ifjú' szellemi gyarapodása is szembetűnő a fesztivál műfaji és tematikai gazdagsága alapján” – fogalmaz Szabó Gábor. Nem véletlen a rektori kijelentés, hiszen a színházi előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal tarkított

egyetemi kulturális fesztivál konferenciával, zenével, irodalommal, filmmel, képzőművészettel

kötődik a Weöres-centenáriumhoz, emlékezik meg Weöres Sándor költő születésének századi évfordulójáról. Neves és ismert művészekből nem lesz hiány a seregszemlén, de ugyanígy bemutatkozási lehetőséget kapnak a tehetséges egyetemi polgárok és az universitashoz kötődő művészeti csoportok is bemutatkoznak az SZTE 18. Őszi Kulturális Fesztiválján.

 

A fesztivál hivatalosan október 1-jétől november 7-éig tart, de az első kapcsolódó rendezvényre már szeptember 28-án ellátogathatunk, amikor is a Dugonics téri Millenniumi Klubban megnyitják A kaTARzis című vándorkiállítást. A megnyitóra október 1-jén 18 órai kezdettel kerül sor az SZTE Rektori Hivatal Átriumában, ahol Vadász Sándor és Vadász Anna fotótárlatát ajánlja a közönség figyelmébe Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője Pavlovits Dávid gitárművész közreműködése mellett. Köszöntőt mond: Szabó Gábor rektor.

 

A 18. Őszi Kulturális Fesztivál fővédnökei egyébként Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere. Védnökök: Homoki-Nagy Mária oktatási rektorhelyettes, Pál József nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes, Solymos László, Szeged Megyei Jogú Város alpolgármestere, illetve Varró András tudományos és innovációs rektorhelyettes.

 

A fesztivál weboldala a http://www2.u-szeged.hu/okf/ címen érhető el.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek