Bezár

Hírarchívum

Állattenyésztési napok és Szent György-napi juhászverseny Hódmezővásárhelyen

Állattenyésztési napok és Szent György-napi juhászverseny Hódmezővásárhelyen

2014. április 24.
1 perc

Huszonegyedszer rendezik Hódmezővásárhelyen az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat 2014. április 25. és 27. között. A programhoz csatlakozik – immár 30. alkalommal – a Szent György-napi Juhásztalálkozó és Főzőverseny a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség és az SZTE Mezőgazdasági Karának szervezésében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Már 21. alkalommal rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat április 25-26-27-én Hódmezővásárhelyen. A kiállítás a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozója, amelyet a Hód-Mezőgazda Zrt. szervez a Magyar Állattenyésztők Szövetségével és annak tagszervezeteivel. A kiállításon az állattenyésztés nyolc ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi- és nyúltenyésztés, a halászat, vadászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be. Átadják a Magyar Állattenyésztésért Termék Nagydíjat, valamint a Magyar Növénytermesztésért Termék Nagydíjat is. A háromnapos rendezvényen sok családi program is várja az érdeklődőket. A rendezvény részletes programja itt olvasható.

 

Az állattenyésztési napokhoz kapcsolódóan rendezi meg 30. alkalommal 2014. április 27-én, vasárnap 8 órától a Szent György-napi Juhásztalálkozót és Főzőversenyt a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség és az SZTE Mezőgazdasági Kara. Az ország minden részéből érkező csapatok a bográcsos birkapörkölt és egyéb ételek készítésében mérik össze tudásukat, de a megfelelő pontszám eléréséhez még egy vendégváró terített asztalt is be kell mutatni. A főzőverseny díjátadására délután három órakor kerül sor. A juhásztalálkozó helyszínén népi iparművészek, juh- és kecsketejtermékek, ajándéktárgyak, szakmai kiállítók kapnak helyet.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek