Bezár

Hírarchívum

Árgyélus királyfi Szegeden

Árgyélus királyfi Szegeden

2014. április 23.
1 perc

A Szegedi Nemzeti Színház 2014. májusban rendhagyó előadással várja a látogatókat. A teátrum ugyanis – teret biztosítva a fiatal tehetségek számára – műsorra tűzte a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának vizsgaelőadását, az Árgyélus királyfit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kar opera master és magánének szakos hallgatói 2014. május 7-én a Kisszínházban adják elő a jól ismert meseoperát. A rendező, Toronykőy Attila a teátrum operatagozatának állandó tagja, akinek tolmácsolásában olyan darabokat láthatott a szegedi közönség, mint a Hamupipőke, a Palacsintás király, valamint a 2009-es Mr. A., avagy a Hang-villa titka. A színház sajtótájékoztatóján Toronykőy kiemelte, azáltal hogy a színház helyet kínál a fiatalok szereplésének, tehetségük bemutatásának, nagyszerű lehetőséghez juttatja a feltörekvő zenészeket. A darab során nem csak a végzős hallgatók adhatnak számot zenei képzettségükről, hiszen Mária szerepét egy elsőéves hallgató, Győrffy Dorottya kelti majd életre a pódiumon.

A produkcióban közreműködik továbbá a Szegedi Szimfonikus Zenekar is, a karmester szerepében pedig Gyüdi Sándort, a teátrum főigazgatóját láthatjuk viszont. Az eredetileg kétfelvonásos meseoperát a rendező egyfelvonásos – közel hetvenperces – darabbá sűrítette, melyet nemcsak Szegeden, de május 9-én Kolozsvárott is színpadra állítanak.

 

Ottroba Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek