Bezár

Hírarchívum

Dömötör-díjátadó előtt szavazhatnak a legjobbakra, az SZTE-közönség favoritra

Dömötör-díjátadó előtt szavazhatnak a legjobbakra, az SZTE-közönség favoritra

2014. április 30.
3 perc

A színházi évad legjobbja kapja az Egyetemi Közönségdíjat, amelyre 2014. május 23-ig várják a szavazatokat. 2014. május 25-ig lehet szavazni a szegedi színházi élet legjobbjait elismerő Dömötör-díjra: a közönség 10 kategóriában 30 jelöltre voksolhat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Kulturális Iroda az egyetemi polgárok szavazatai alapján minden színi évad végén Egyetemi Közönségdíjat ad át egy arra érdemes színművésznek, aki a Szegedi Nemzeti Színház prózai tagozatának tagja. Az SZTE KI kéri: 2014. május 23- ig az egyetemi polgárok voksoljanak arra a művészre, aki szerintük az idei évadban a legjobb alakítást nyújtotta. Voksolni személyesen az SZTE Kulturális Irodában (Szeged, Dugonics tér 13. szám, földszint 32. szoba), telefonon: a 4045 belső számon, vagy a 62/544-045 városi számon; e-mailben a tajti.gabriella@rekt.szte.hu címen lehet.

Aki még a bizonytalanok táborába tartozik, annak érdemes ellátogatnia a Szegedi Tudományegyetem honlapjára: a Hírportálon emlékeztető ajánlókat olvashatnak a színházi eseményekről.


*


A Szegedi Nemzeti Színház művészeinek az elismerését szolgálja az 1998-ban alapított Dömötör-díj. A 2006-ban az önkormányzat hivatalos kitüntetései közé került elismerés megőrizte civil jellegét: a 10 kategóriában a szavazólapra került 3-3 jelölt közül továbbra is a közönség döntheti el, ki kaphatja a díjat. A szavazólapra került idei jelöltek – a legjobb férfi színészi alakítás kategóriában: Jakab Tamás (Az öreg hölgy látogatása); Király Levente (Ők tudják, mi a szerelem); Pataki Ferenc (Othello). Legjobb női színészi alakítás: Csorba Kata (Másikember); Fekete Gizi (Az öreg hölgy látogatása); Gidró Katalin (Othello). Legjobb operaénekes: Kelemen Zoltán (Hoffmann meséi); László Boldizsár (Hoffmann meséi); Szerekován János (Hamupipőke). Legjobb operaénekesnő: Kálnay Zsófia (Hamupipőke); Kónya Krisztina (Simon Boccanegra); Szemere Zita (Hoffmann meséi). Legjobb rendező: Barnák László (Másikember); Hollós Gábor (Az öreg hölgy látogatása); Juronics Tamás (Tavaszi áldozat). Legjobb díszlettervező: Fodor Viola (Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak); Mira János (Othello); Molnár Zsuzsa (Hoffmann meséi). Legjobb jelmeztervező: Benedek Mari (Memo); Bianca Imelda Jeremias (Othello); Varjas Zsófia (Ágacska). Legjobb férfi mellékszereplő: Báhner Péter (Az öreg hölgy látogatása); Poroszlay Kristóf (Othello); Sorbán Csaba (Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak). Legjobb női mellékszereplő: Borsos Beáta (Memo); Kéner Gabriella (Othello); Somogyvári Tímea Zita (Hamupipőke). Legjobb táncos: Czár Gergely (Tavaszi áldozat); Csetényi Vencel (Rítus); Takács Zsófia (Mimikri).

16. alkalommal adhatják le a voksukat a színházlátogatók – 2014. május 25-ig. Az ünnepélyes díjátadót 2014. május 31-én, a Szegedi Nemzeti Színházban tartják, az eseményre már megválthatóak a belépők a jegyirodákban.

A Dömötör-díj héttagú társadalmi kuratóriumának soros elnöki posztját 2014-ben Tajti Gabriella a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodájának vezetője tölti be. A kuratórium feladata hogy a színház ajánlásait is figyelembe véve összeállítsa, és nyilvánosságra hozza a jelöltek névsorát.

Szavazatokat csak az arra kibocsátott nyomtatványokon lehet leadni, melyet megtalálhatnak a kis- illetve a nagyszínház épületében, valamint a jegyirodákban is. Akinek erre nincs lehetősége, az otthonról is könnyedén leadhatja voksát a www.domotordij.designer.hu honlapra látogatva.

A gálán kiosztanak egy 11. díjat is, amely a legjobb háttérmunkásnak jár, erről azonban a legilletékesebbek, vagyis a színházi dolgozók szavaznak.

.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek