Bezár

Hírarchívum

sansz-plakat-2-a3-page-001

Az Esélyegyenlőség Világnapja a szegedi egyetemen

Az Esélyegyenlőség Világnapja a szegedi egyetemen

2014. április 22.
3 perc

Az esélyegyenlőségi világnapon várja programokkal az érdeklődőket az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ 2014. május 5-én és 6-án. Előadás a diszlexiásokról, láthatatlan kiállítás és képességek napja szerepel a programokban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az esélyegyenlőségi világnap apropóján két napos programsorozatot szervez az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ. Az Esélyegyenlőség Világnapjámnak programjait 2014. május 5-én, hétfőn 13.30-kor nyitja meg Sebőné Szenes Márta, az SZTE esélyegyenlőségi koordinátora az SZTE Rektori Hivatal épületének földszinti tárgyalójában.

13.45-től Oktatók is tanulhatják? címmel tart előadást az oktatók esélyegyenlőségi képzésének tapasztalatairól Meggyesné Hosszu Tímea és Máténé Homoki Tünde.

14 órától Diszlexiásokról felsőfokon címmel tart előadást a digitális kultúráról, a diszlexiáról és a felmentésektől Gyarmathy Éva, az MTA Természettudományi Kutatóközpont Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének professzora az SZTE Rektori Hivatal földszinti tárgyalójában. (Az előadáshoz a Facebookon is lehet csatlakozni.)

 

Május 5-én, hétfőn és 6-án, kedden látogatható a Mini láthatatlan kiállítás a JATE Klub nagytermében, kizárólag egyetemi polgárok (hallgatók, oktatók és nem oktató dolgozók) részére. A Láthatatlan Kiállítás Budapest szegedi programja egy különleges interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol megpróbálhatsz eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. A Bízz vakon! mottóval meghirdetett kiállítás a budapesti kisebb, Szegedre hozott programja, amely a nemlátók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz, és pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket. A kiállítást 8 fős csoportokban, egy látássérült vezető segítségével, 15 percenként induló csoportokkal lehet látogatni. Egy csoport 20-30 percet tölt benn a sötétben. A belépés ingyenes, a kiállításra érdemes előzetesen bejelentkezni. A kiállítás május 5-én, hétfőn 16.00-20.00-ig, május 6-án, kedden 10.00-12.00 és 13.00-18.00 óra között tart nyitva.

 

A Képességek Napját május 6-án, kedden 10 és 17 óra között rendezik meg az SZTE Rektori Hivatal épületében és a Dugonics téren. A SANSZ-napot 10 órakor nyitja meg a Rektori Hivatal földszinti tárgyalójában Sebőné Szenes Márta, SZTE Esélyegyenlőségi koordinátor és Homoki-Nagy Mária oktatási rektorhelyettes. 10 óra 10 perctől mutatkoznak be az érdekvédelmi szervezetek, 11 órától pedig „Nem adom fel!” címmel kezdődik beszélgetés Papp Szabolccsal, aki a Nem Adom Fel Alapítványt képviseli. 11 és 17 óra között szakmai bemutatót rendeznek az Átriumban és a Dugonics téren kerekesszékes akadálypályával, zsonglőrbemutatóval és oktatással, élő könyvtárral, érzékenyítő játékokkal, segéd- és szimulációs eszközök bemutatójával és terápiás kutyabemutatóval. Itt mutatkoznak be az együttműködő szervezetek is: Csongrád Megyei CSEÖH, Kreatív Formák Alapítvány, Kiút Alapítvány, IH Rendezvényközpont, Napos Oldal Alapítvány, Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft., Nem Adom Fel Alapítvány, SINOSZ, S.O.S. Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat, Szivárvány Autizmus Egyesület, Vakok Csongrád Megyei Egyesülete.

 

A részletes program a Facebookon is megtalálható.

 

A programsorozat a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 pályázat keretében valósul meg.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek