Bezár

Hírarchívum

Klímakonferencia az egyetemen

Klímakonferencia az egyetemen

2014. április 14.
2 perc

A klímaváltozás elleni küzdelem jövőképéről szervez konferenciát az SZTE ÁJTK NRTI részeként működő Europe Direct Szeged. A 2014. április 24-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (SZTE ÁJTK) Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete (NRTI) részeként működő EUROPE DIRECT Szeged európai uniós információs iroda „Klímapolitika: a klímaváltozás elleni küzdelem jövőképe” címmel konferenciát rendez 2014. április 24-én.

A rendezvényen Trócsányi László, az SZTE professzora, párizsi magyar nagykövet mond köszöntőt. Az előadók között lesz – többek között az Országos meteorológiai Szolgálat elnöke, Radics Kornélia, továbbá a Külügyminisztérium szakértői. A globális témáról szó esik az EU szemszögéből is. A neves előadók kifejtik a magyar álláspontot. A közép és hosszú távú tervek bemutatása alapján ugyancsak megkapjuk a problémakör keresztmetszetét.

A szegedi klímakonferencia délelőtti előadás-sorozata délután kerekasztal beszélgetéssel zárul.

 

A rendezvény meghívója és részletes programja itt olvasható:

 

A konferencia helyszíne a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatoriumában (6722 Szeged Kálvária sugárút 23.). A szegedi Agóra főbejárata (gyalog, kerékpárral, tömegközlekedési eszközökkel) a Kálvária sugárút 23. felől érhető el, míg hátsó bejárat (gépkocsival, kerékpárral, gyalog) a Gogol utca 32. felől.

 

A rendezvény iránt érdeklődőket kérik, hogy 2014. április 22-ig az alábbi módok egyikén jelentkezzenek:

On-line regisztráció: www.u-szeged.hu/irsi/ed (Aktualitások menüpont)

E-mail: ed@irsi.u-szeged.hu

Telefon: 62/544-242

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

A rendezvény plakátja itt olvasható:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek