Bezár

Hírarchívum

A Szegedi Nemzeti Színház májusi előadásai

A Szegedi Nemzeti Színház májusi előadásai

2014. április 18.
2 perc

A Szegedi Nemzeti Színház 2014. májusban is több előadással várja a látogatókat, a már ismert darabok mellett új műveket is megtekinthetnek a teátrum vendégei.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Nagyszínház ebben a hónapban is műsorra tűzi a nagy sikert arató Ágacska című zenés mesejátékot, melynek szerzőpárosa Csukás István és Darvas Ferenc. Továbbá a Kisszínházban tekinthetik meg Georges Feydeau háromfelvonásos bohózatát, A hülyéje című darabot, ugyanitt a bérlettel nem rendelkezők jegyet válthatnak két színműre, az Ők tudják, mi a szerelem – mely darab főszerepét a Kossuth-díjjal kitüntetett Király Levente alakítja –, valamint az Antipygmalion, avagy tudják ők, mi a szerelem? című előadásokra.

A 2014. május 20-tól 25-ig tartó 3. Finálé Fesztivál keretein belül szintén a Kisszínházban a saját darabok mellett – mint Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása, valamint a Szegedi Kortárs Balett Stabat Materja – vendégelőadásokkal is várják a nézőket. A fesztivál alatt megtekinthetik az Elling és Kjellt, amit az Aranytíz Kultúrház jegyez, továbbá a Háromszék Táncegyüttes produkcióját, a Gábor Áront, valamint a Nyugati nőt, ami a kecskeméti Katona József Színház vendégjátéka.

Továbbá a Színház és Filmművészeti Egyetem V. évfolyamának előadása, a Toldi is helyet kapott a repertoárban, csakúgy, mint a Budapesti Tavaszi Fesztiválon is sikerrel játszott Mimikri/Tavaszi áldozat, melyet a Szegedi Kortárs Balett társulata ad elő.

A teátrum a komolyzene iránt rajongókra is gondolva két Filharmónia-koncertnek ad otthont, hallhatóak lesznek zenés mesék, valamint Liszt, Bartók és Kodály szerzeményei is. Puccini jól ismert operája, a Pillangókisasszony és a nagy sikert arató Bob herceg, valamint Offenbach: Hoffmann meséinek taktusai is felcsendülnek e hónapban. Továbbá sor kerül az SZTE ZMK operaelőadására, az Árgyélus királyfi című darabra várják a látogatókat.

Jegyeket a helyszínen a kezdés előtt egy órával vagy a színház jegyirodájában lehet váltani.

 

További információk: http://www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek