Bezár

Hírarchívum

Sikert aratott az SZTE csapata a Microsoft világversenyén

Sikert aratott az SZTE csapata a Microsoft világversenyén

2014. augusztus 04.
2 perc

Tamagocsiba oltott fitneszalkalmazásával a szegedi egyetemistákat tömörítő csapat több díjat is elnyert a Microsoft Imagine Cup innovációs világversenyén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Világraszóló sikert aratott a Seattle-ben rendezett Microsoft Imagine Cup innovációs világversenyen a Szegedi Tudományegyetem hallgatóiból álló „Tep” csapata. A Boros Ákos, Szabó Gábor, Babarczi Katica, Budincsevity Norbert és Jandzsó Zsolt alkotta csoport egy olyan mobilalkalmazást fejlesztésébe fogott bele, amely egyesíti magában a sportolásra használt fitneszprogramokat és a virtuális állatok gondozását jelentő tamagocsikat. Az így született alkalmazás GPS-szel követi a futó- vagy biciklis edzéseket, kiszámolja a megtett távot és elégetett kalóriákat, az edzés végeztével mindezek fejében pedig pontokkal jutalmazza a felhasználót, aki ezeket a virtuális kedvencének – egész pontosan egy zsiráf – gondozására fordíthatja azokat. Amennyiben az ember heti rendszerességgel sportol, akkor az állatkáját kellő mennyiségű étellel és egy kiegészítőkkel láthatja el, ám amennyiben elhanyagolja a testedzést, a zsiráf éhezni fog.

Ezzel a zseniális ötlettel nevezett a „Tep” a Microsoft Imagine Cup 2014-es versenyére. Az idén 12. alkalommal megrendezett eseménnyel a szervezők nem titkolt célja, hogy a fiatal diákokból álló nevezők közül kiemeljék és támogassák a legtehetségesebbeket, hozzájárulva ezzel a jövő programozóinak neveléséhez. A verseny során a szegedi csapat húszezer eurós AppCampus-különdíj mellett a döntőbe is bejutott, ahol az „innováció” kategória második helyezettje lett. A hallgatók elképzelése szerint a megnyert pénzt a jelenleg béta verziós mobilalkalmazás továbbfejlesztésére használják fel.

 


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek