Bezár

Hírarchívum

Együttműködés született az SZTE és a Senghor Egyetem között

Együttműködés született az SZTE és a Senghor Egyetem között

2014. december 04.
2 perc

Alexandriában, a Senghor Egyetem ünnepélyes tanévnyitóján együttműködési megállapodást írtak alá a Szegedi Tudományegyetem és a Senghor Egyetem képviselői. A megállapodás értelmében a Senghor Egyetem campust létesít a szegedi Frankofón Egyetemi Központban, mely lehetővé teszi, hogy afrikai diákok folytassanak tanulmányokat az SZTE jogi karán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Senghor Egyetem 1990-ben kezdte meg működését Alexandriában a Frankofónia Nemzetközi Szervezetének közvetlen operátoraként. Oklevelei nemzetközileg elismertek, képzései iránt folyamatosan növekszik az érdeklődés. Az ünnepélyes aláíráson a Szegedi Tudományegyetemet Szabó Gábor rektor, Martonyi János volt külügyminiszter, a Szegedi Tudományegyetem Frankofón Egyetemi Központ Tanácsának elnöke, az SZTE ÁJTK emeritus professzora és Trócsányi László igazságügyi miniszter, az SZTE ÁJTK professzora képviselte.

Az együttműködési megállapodás értelmében a Senghor Egyetem campust létesít a Frankofón Egyetemi Központban az együttműködés kibontakoztatására, amely lehetővé teszi, hogy frankofón területekről származó afrikai diákok jöjjenek Magyarországra tanulni. A Szegedi Tudományegyetem lehetőséget biztosít arra, hogy a felvételt nyert afrikai hallgatók az Állam- és Jogtudományi Karon hirdetett francia nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterképzési szak Afrikai fejlődés specializációján részt vehessenek. Az afrikai hallgatók a kétéves képzés eredményeként megkaphatják a Szegedi Tudományegyetem diplomáját is. A két egyetem a kooperációt a kutatás területén is fejleszteni kívánja közös kutatások, kiadványok és konferenciák révén.

Jelen együttműködési megállapodás a TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 kódszámú, Harmadik generációs összehangolt szolgáltatási portfólió és irányítási rendszer kialakítása, valamint stratégiai jellegű optimalizálás megvalósítása közösségi típusú felsőoktatási együttműködés formájában Dél-Kelet Magyarországon című pályázati program keretében jött létre, illeszkedve a projekt keretében megvalósuló „Nemzetközi képzési környezet és nemzetközi marketing tevékenység integrált fejlesztése” (Nemzetközi AP) alprojekt céljaihoz.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek