Lányok, legyetek informatikusok!

„Girls go geek ” – olvasható azon a plakáton, amely lányokat hív informatikusnak. Idén először az SZTE is csatlakozott az országos akcióhoz: 2014. december 12-én az SZTE Irinyi épületében várják a számítástechnikára is kíváncsi nőket.

„Girls go geek – Lányokat informatikusnak!” E felhívással fordul a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Tanszékcsoportja a nőkhöz és férfiakhoz. 2014. december 12-én (pénteken) 16 órától ugyanis az SZTE Irinyi épületébe (Szeged, Tisza Lajos körút 103.), a III. lépcsőház 1. emeletére várják azokat a diákokat, fiatalokat, akik választ keresnek az alábbi kérdésekre: „Merre tovább?”, „Milyen jól fizető szakmát tanuljak?”, „Hogyan kaphatnék biztos állást?”

„Az informatikusokat a legkülönbözőbb cégek, munkahelyek alkalmazzák. Aki konyít kicsit a matematikához, az nem csak közgazdásznak mehet el. Keresettebb végzettségnek számít az informatikusé” – érvel Dombi Krisztina. Az SZTE TTIK „Lányok napja” programjának egyik szervezője szerint „Ez nem fiús szakma! A nőket örömmel fogadják minden informatikus csapatban. Mert az ötletelés és egy probléma kreatív megoldása is jobban megy egy olyan közösségben, ahol nők is dolgoznak. Az informatikusság előnye az is, hogy a kisgyerek mellett otthon maradva, gyed idején is mozgósítható a tudás.”

Az SZTE „Lányok napja” célja, hogy az érdeklődők kipróbálhassák programozási képességeiket. A feladat: egy nyák lapon ledek villogjanak meghatározott sorrendben… De ha az a kérdés, mi mindenre jó egy számítógép alkatrész, akkor ezt is megmutatják! Ékszereket készíthetnek belőle a program résztvevői!

Akit mindez nem győzött meg, az kötetlen beszélgetésen vehet részt informatikai végzettségű sikeres lányokkal és asszonyokkal. Mert közös cél: „Girls go geek – Lányokat informatikusnak!”


SZTEinfo

girls_go_geek

További információ:

 

Facebook

SZTE TTIK Informatikai Intézet - Lányok napja


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Nemeth MelittaNémeth Melitta – TTIK, földrajz

Korábban már elkezdtem egy szakot, viszont úgy hozta az élet, hogy azt abbahagytam. Ezután elkezdtem dolgozni, és a munkám során jöttem rá, hogy a turizmus és a földrajz az, ami igazán érdekel. Így újra nekifutottam a tanulásnak, és felvételiztem a TTIK-ra, földrajz szakra. Szakiránynak a turizmust választottam. Itt végre úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Pozitívum, hogy habár kevesen vagyunk ezen a specializáción mégis elindították, így sokkal több idő jut egy-egy emberre az órákon.






Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.

További hallgatói vélemények >>>